De Sims 4 aan het werk gamereview!

Andere

De Sims 4 aan het werk is dan éindelijk uitgekomen op PC en wat een leuke avond heb ik al gehad! Dit is de uitbreiding waarnaar ik al verlang sinds de Sims 2 gaan het maken uitbreiding. Ik vind het enorm gelijklopend met de Sims 2 maar in een veel cooler jasje gestoken.

Speciaal voor jullie ga ik mijn 2 favoriete carrières testen!

Ik begon met een kledijzaak. Ik kocht zelf een lege kavel op en zette er een kleine ingerichte ruimte in. Zo kon ik het snelste spelen en kon ik inspiratie opdoen voor een eigen gemaakte ruimte. Je kan de ingerichte ruimte zo groot en breed maken als je wil.

Als de foto’s te klein zijn kun je er op klikken en zie je ze direct in groot formaat.

Sims 4 aan het werk 1Er zijn heel wat mogelijkheden om te verkopen. Ik kan mijn paspoppen een eigen outfit geven, ik kan verschillende kleren ophangen in de winkel en ik kan ook accessoires op mijn toonbank zetten, zoals bloemen die perfect passen bij Pasen.

Op onderstaande foto sta ik links in mijn zaak op mijn tablet te werken. Een klant wilde kleren kopen dus reken ik af op mijn tablet. Geen wachtrijen meer aan de kassa!

Zien jullie trouwens die plas in het midden van mijn winkel? Daar heeft er net een man geplast! IN MIJN WINKEL! Ja echt. Gelukkig kon ik hem snel wegsturen.

Sims aan het werk 4Wanneer een klant klaar is om te kopen verschijnt er een blauwe tekstballon en komt er een blauw winkelkarretje boven de klant zijn hoofd te staan. Je spreekt hem aan en rekent af met je tablet. Heel simpel en snel.

Sims 4 aan het werk 8

Op het einde van de dag sluit je je winkel en vul je je voorraad weer aan. Vanaf je je winkel sluit (door op je kassa te klikken) verschijnt hoeveel je hebt verdiend die dag.

Sims 4 aan het werk 9

Je kassa wordt amper gebruikt gedurende de dag. Hij wordt voornamelijk gebruikt om de winkel te openen, sluiten, prijzen op te stellen, reclame te maken aan de hand van reclame advertenties of personeel aan te nemen. Als je een grotere winkel neemt, zul je zeker personeel nodig hebben want je klanten wachten niet lang op hulp om af te rekenen. Als het niet snel genoeg gaat zijn ze zo weer weg met lege handen en een volle portefeuille.

Het leuke aan een winkeltje is dat je eigenlijk alles kan verkopen. Stoelen, banken, tv’s, spiegels, decoratie… Ik zou geen beautyblogger zijn als ik niet probeerde om verzorgingsproducten te verkopen. En jawel..

Sims 4 aan het werk 5Op de tafeltjes en mijn toonbank staan er allemaal verzorgingsproducten en beauty sets die ik verkocht. Zo kun je ook een eigen parfumerie maken en volledig inrichten naar jouw keuze! De mogelijkheden om te verkopen zijn dus eindeloos! Je klikt op een voorwerp en kiest “te koop zetten”.

Na een paar werkdagen verkocht ik mijn winkeltje en kocht ik een bakkerij.

sims 4 aan het werk 10

Ik kocht in ingerichte bakkerij en veranderde de kleurtjes. Met de pijlen vergroot je je bakkerij en kun je stoelen en tafeltjes zetten. Ik dacht dat mijn klanten daar gingen eten maar dat doen ze niet. Ze gaan direct naar huis vanaf ze hun items gekocht hebben.

de sims 4 aan het werk bakkerij

’s Nachts bakte ik mijn taarten en koekjes. Deze steek ik in de koelkast tot ’s morgens zodat ze niet snel bederven en net voor ik de bakkerij open, stal ik de taarten uit in de verschillende koelruimtes.

Ik ben duidelijk nog geen ervaren bakker en ben nogal aan het prutsen. Deeg overal!

Sims 4 aan het werk bakkerij 2

Voila! Hier is de taart. Goed gelukt en wel!

sims 4 aan het werk bakkerij 3

De volgende ochtend komen mijn klanten verlekkeren op mijn vers gemaakte taarten en koekjes. Ik vind het bakken wel heel plezant. Hoe beter je wordt, hoe meer en betere soorten gebak kunt maken.

Het valt me op dat de makers van dit spel enorm veel aandacht hebben besteed aan details. Zo hoorde ik opeens al mijn bezoekers op hun eigen manier “Habby Bursday” roepen in de winkel toen een klant een verjaardagstaart kocht.

Uiteindelijk verbeteren je verkoopskills ook en kun je mensen beter gaan overtuigen om over te gaan tot de aankoop.

Een overzicht van mijn winsten na 1 dag bakkerij:

De sims aan het werk bakkerij winst

Je hebt sneller winst met de verkoop van kleren en parfum moet ik zeggen.

Uiteindelijk ging ik over naar de dokterscarrière. Het verschil is dat ik bij een winkel zelf kies wanneer ik mijn deuren open. Als ik kies voor een carrière ben ik gebonden aan uren, werkdagen en moet ik presteren om opslag te maken.

De sims 4 aan het werk dokter

Ik begin als medische stagiaire en moet voornamelijk gaan koorts opmeten, patiënten behandelen en hun resultaten doorsturen. Ik ben namelijk nog niet slim genoeg voor het ‘echte’ werk.

De sims 4 aan het werk dokter 2

Het ziekenhuis is enorm cool ingericht. Overal aparte kamertjes met allerlei apparatuur. Ik krijg nu spontaan zin om direct te stoppen met het schrijven van deze review en opnieuw te beginnen!

De sims 4 aan het werk dokter 5

Ik moet als medisch stagiaire allerlei doelen behalen om een productieve werkdag te hebben. Zo moet ik bijvoorbeeld 3 patiënten begroeten, mezelf voorstellen aan 2 dokters, minstens 1 patiënt haar resultaten bespreken met een dokter etc. Dit is mij helaas niet gelukt en mijn eerste dag was rampzalig.

Op bovenstaande foto zie je mijn eerste patiënt die last had van darmproblemen. Sommige patiënten hebben al een diagnose waardoor je gewoon maar moet behandelen. Andere patiënten moet je nog onderzoeken en hun resultaten rapporteren naar een dokter, die het verder oplost.

De sims 4 aan het werk dokter 8

Ik ben blij dat ik nét op het goede moment deze foto trok. Mijn 2e patiënt onderzocht ik zelf door haar koorts te meten en er sprongen allemaal elektrische vonken uit de thermometer. Ik denk dat we allebei geschrokken zijn!

Ik vind het so far so good een geweldige uitbreiding! Ik ben erg benieuwd naar verdere carrières en meer opties. Ik ben ook al erg nieuwsgierig naar het leven als een echte dokter, levens redden en kiendjes op de wereld zetten!

Zoals jullie zien ben ik een blije pony met deze uitbreiding en is mijn vriend voor een lange tijd zijn pc kwijt. (ik speel dit spel niet graag op laptop, liever op groot scherm)

Dit spel heeft mij online 39.99 EUR gekost en ik kocht deze hier. Ik lees hier en daar reacties van anderen die hem goedkoper kochten op andere sites, maar uiteindelijk vind ik het niet erg dat ik er deze prijs voor betaalde. Het is het dubbel en dik waard!

Ik vraag me af of jullie ook fan zijn van de Sims? Of benieuwd zijn naar deze uitbreiding? Laat het mij dan zeker weten!

Als jullie op de hoogte willen blijven van mijn reviews, volg mij dan zeker op Bloglovin.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  alittleoflotte
  03/04/2015 at 6:19 am

  Ziet er echt heel leuk uit! Heel veel plezier met spelen 🙂

 • Reply
  kim
  03/04/2015 at 10:51 am

  Ahhhh ik was dit helemaal vergeten!! Ik heb niet alles gelezen, want ik vind het altijd leuk om verrast te worden 😀

 • Reply
  elaantjuh
  03/04/2015 at 1:16 pm

  Wat klinkt dit geweldig!! Ik heb nog steeds sims 2 met alle uitbreidingen op mijn mac, maar stiekem is deze veel leuker 🙁
  xx

 • Reply
  Kirsty
  03/04/2015 at 5:03 pm

  Oohh deze Sims uitbreiding klinkt echt heel leuk! Wij hebben de Sims 4, maar dit lijkt me nog wel leuker!

 • Reply
  beautiesatwork
  03/04/2015 at 7:28 pm

  wie plast nu in een kledingwinkel xD

 • Reply
  Het beauty Archief
  03/04/2015 at 8:40 pm

  Cool dit zeg! Loveee sims. Sims 4 ligt op me te wachten om gedownload te worden.. maar mijn computer moet eerst nog gemaakt worden. 🙁

 • Reply
  Kiss & Make-up
  04/04/2015 at 9:20 am

  Ik vond dit vroeger ZO leuk! En als ik dit zie krijg ik terug zin om te spelen.

 • Reply
  robin
  04/04/2015 at 11:44 am

  ohmygod nu moet ik hem hebben. ohgod. en ik twijfelde nog zo erg want ik heb pas een wii u gekocht en ik heb gewoon teveel games maar nu MOET ik D: what are you doing to me

 • Reply
  Simone
  04/04/2015 at 6:29 pm

  Deze lijkt me echt helemaal geweldig! Ik ben ook echt een SIMS-fan. Ga eens kijken of ik hem kan bemachtigen! 😀 Bedankt voor de uitgebreide en duidelijke review.

 • Reply
  Elise
  06/04/2015 at 2:17 pm

  Ja, het spel is goedkoper op andere sites, heb een lijstje gevonden: http://www.desims4.com/sims-4-aan-het-werk-kopen/

 • Reply
  Vie de Julie
  07/04/2015 at 11:50 pm

  leuke winkel heb je gemaakt! Ik ben helemaal gek van de sims, je bent nooit te oud om dat spel te spelen :p

 • Reply
  Karen
  08/04/2015 at 3:06 pm

  Ha! Wat geweldig. Deze MOET ik dus nu ook. Haha!

 • Reply
  Lincy
  23/04/2015 at 11:27 pm

  Ik ben enorme fan van de sims! Ik heb ze bijna alle games, van sims 1 tot sims 4! Ik vind de sims 4 aan het werk echt leuk! Als ik begin met spelen kan ik uren spelen!
  Btw, leuk om nog een belgische blogger tegen te komen, want die zijn er niet al te veel 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge