Plog: Bye bye mei!

Andere

Weer een nieuwe maand en weer een maand voorbij. Zo snel gaat het! Op het ene moment heb je alle tijd van de wereld en het andere moment heb je geen tijd en fut meer om iets te doen. Kijken jullie mee?

Mijn maand stond voornamelijk in het teken van katten en mijn zelfgekozen ontslag, waarover jullie hier meer kunnen lezen.

Eerst en vooral de katten! Sinds april loopt er een kater in onze wijk en tuin. De buurvrouwen gaven het arm beestje wel eten maar uiteindelijk is het niet gezond voor hem. Het beestje was zo lief en kwam knuffelen, maar niemand kon hem in huis nemen omdat we al allemaal huisdieren hebben. Toen het harder begon te waaien en te regenen hebben mijn vriend en ik de knoop doorgehakt en hebben we het beestje naar een asiel gebracht (vooraf waren al affiches in de buurt gehangen, zonder resultaat). Het is natuurlijk wel niet leuk voor hem maar als hij maanden gaat rondzwerven gaat hij uiteindelijk toch ziek worden. Hij had geen bandje aan en was niet gechipt. Maar kijk eens wat een lieve knapperd.

20150507_141822

20150507_141908

Hij was zo tam en zo lief! Het is een vreselijke gedachte dat het beestje ooit een gezin had en nu niet meer..

Halverwege mei begon ik te werken op mijn nieuwe job. Helaas heeft dit er voor gezorgd dat mijn blog niet zo vaak updates heeft als dat ik zou willen maar ik ben er zeker van dat binnen een bepaalde tijd terug goed komt. Momenteel wordt er elke dag opnieuw zoveel informatie in mijn hoofd gestoken dat ik er gewoon niet aan toe kom. Ik ben het dus zeker niet beu, de energie ontsnapt me even en dat is ook niet zo erg, right?

Gelukkig heb ik goede vriendinnen en kreeg ik op mijn eerste dag al een goede oppepper.

20150518_221244

We wonen allebei in hetzelfde appartementsgebouw en ik gaf haar eens soepjes die ik niet moest hebben dus kreeg ik dit lief berichtje + andere soepjes terug!

Nog een verandering die ik deze maand onderging was mezelf een schop onder de kont geven en eindelijk eens stoppen met snoepen. Ik ben in een jaar tijd wel 12 kg bijgekomen! Gewoon door te veranderen naar een zittende job en teveel te eten in combinatie met te weinig te sporten.

Over welgeteld 25 dagen lig ik met mijn gat op het strand in Salou en ik wil toch proberen om een paar kg te verliezen. Ik hou jullie zeker op de hoogte hoe het gaat.

Ik neem elke ochtend een Herbalife shake in plaats van de gebruikelijke cornflakes (enkel tijdens de weekdagen) en drink ’s avonds een kopje groene thee om alles wat vlotter te laten lopen om het zo te zeggen. Ook ga ik een aantal keer in de week een uurtje cardio gaan doen in de fitness. Ik ben stiekem wel blij als ik zie dat ik 600 kcal heb weggesport in een uur.

IMG_20150526_201220

IMG_20150516_104259

Dit is trouwens de Herbalife Cookies and Cream variant. Zo lekker! Het is wel zwaar om niet zoveel te snoepen want ik hou er echt van om overdag op het werk een koekje te eten. Maar we moeten van ons hart een steen maken. Al lukt het mij stiekem niet altijd.

En dan kwam het echte probleem. Ik heb 2 lieve poezebollen. Een vrouwtje, Zazou en een mannetje Toulouse. Broer en zus met een jaar verschil en Toulouse heeft een blaasonsteking. Het begon een aantal weken geleden toen hij plaste in Zazou haar zacht mandje. We dachten dat de kattenbak misschien te vuil was voor hem maar 2 weken later probeerde hij het opnieuw in haar nieuw mandje. Toen hij de volgende ochtend bloed plaste was het hek van de dam en reden we met hem naar de dierenarts.

IMG_20150210_215451[1]

Zwart is Zazou en bruin is Toulouse.

Hij kreeg antibiotica tegen de onsteking en hij krijgt elke ochtend siroop. De dierenarts vertelde ons dat zijn gewicht (5,8kg) een grote oorzaak kan zijn van zijn blaasontsteking. Zijn zus weegt 6,3 kg dus hebben we besloten om ze allebei op een dieet te zetten. Helaas moeten ze ook nog eens apart voer hebben dus het feestje is helemaal compleet. Pas binnen twee maanden wanneer zijn blaasonsteking hopelijk volledig over is mogen ze allebei hetzelfde voer eten.

We geven ze enkel ’s morgens en ’s avonds 25 gram per kat per beurt en ze hebben het nog niet echt door dat ze dus een hele dag geen eten krijgen. Voornamelijk Zazou had het er lastig mee en ik kreeg veel gejammer en boze blikken mijn kant op. Ik kan je verzekeren dat dit pijn deed in mijn hart. Ik hoop dat ze er snel aan wennen maar ik vermoed dat dit binnen een week wel zo zal zijn.

Alsof dit nog niet genoeg is hebben we ze ook nog eens laten kammen bij een trimsalon. Wat was dit een feest.

20150530_152139

20150530_165209

Zazou vond het wel nog oké. Ze ging op haar zij liggen en af en toe spinde ze zelfs. Toulouse vond het wat lastiger en was nogal boos. Kijk eens hoeveel haar ze kwijt zijn!

20150530_162448

Toulouse was niet zo blij. Het was trouwens echt een vreselijk rit naar daar en terug. Zazou zweeg geen seconde en ze jutte Toulouse op die op zijn beurt ook nog eens ging jammeren en wat een rit was dat. Nu zijn ze denk ik wel blij dat ze zoveel dood haar kwijt zijn. En ik heb minder werk met hun haar die overal ligt! Win-win!

Zoals jullie zien stond mijn maand voornamelijk in teken van katten. Ik zie die beestjes zo graag en zou ze echt niet kunnen missen. Gelukkig lijkt het voor Toulouse allemaal goed te komen zonder operatie en foto’s enzo. Pas binnen twee maanden weten we meer.

Ik hoop dat ik komende weken wat meer tijd en energie ga vinden om te bloggen want ik vind het echt geweldig maar werk en mijn huishouden gaan nu eventjes voor!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Karen
  01/06/2015 at 9:19 am

  Ach gos die arme poezen. Wij hadden ook zo’n zwarte aanloopkater. Die bleek later wel van iemand te zijn.

 • Reply
  Kim
  01/06/2015 at 9:23 am

  Ahhh ik vind het ook zo naar om mijn katjes bang te zien. Onderweg naar de dierenarts beginnen ze ook altijd te jammeren. En wat een haar hè! Wij kregen ook een plastic zak vol kattenhaar terug. Ik merk wel dat ze nu beter in haar vel zit 🙂
  Hopelijk is Toulouse snel van zijn blaasontsteking af!

 • Reply
  beauties
  01/06/2015 at 9:35 am

  omg zo veel haar 😮

 • Reply
  Elien
  01/06/2015 at 9:43 am

  Ik had er thuis ook ééntje rondlopen met een blaasontsteking. Ze was er gelukkig na een weekje vanaf met wat medicatie… Ik ben mijn cornflakes aan het vervangen door havermout – dat lijkt me ook een gezondere optie!

 • Reply
  Nesrin
  01/06/2015 at 9:46 am

  Daar ligt inderdaad een berg met haar! Apart voer geven lijkt mij een hele klus met twee katten. Hopelijk gaat het snel beter.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  01/06/2015 at 10:36 am

  Wat had ik medelijden met Toulouse. Klein dingetje: ik denk dat je je link bent vergeten te plaatsen 😉

 • Reply
  Petra
  01/06/2015 at 6:12 pm

  Aghhh gos,wat zielig, blaasontsteking is niet zo fijn voor een poezekind..zo herkenbaar het drama van de boze blikken en het zielige gejammer omdat ze “honger ‘hebben…onze poezenkindereb kunnen zich op het gebied van eten toch ook zo onwijs aanstellen, je zou het haast geloven dat het echt is….hihi…Ik hoop inderdaad dat het gewicht het grote probleem is voor Toulouse en dat zijn probleem snel verbeterd….

 • Reply
  indian2day
  01/06/2015 at 8:49 pm

  Aahw wat vervelend voor je katjes en wat een hoop haar he. Hopelijk gaat de blaasontsteking snel weg x

 • Reply
  Saraya
  01/06/2015 at 8:55 pm

  Leuke foto’s, ik hoop dat je katertje er snel weer door komt 🙂
  X

 • Reply
  Annelies
  02/06/2015 at 2:22 pm

  Zelf heb ik geen huisdieren, maar ik kan me inbeelden hoe graag je je eigen huisdieren ziet. Af en toe moet ik passen op de kat van mijn schoonbroer (zoals deze week) en na enkele dagen ben ik al zo gehecht aan dat beestje! Liefs

 • Reply
  Caro ~ My Beautycase
  03/06/2015 at 9:04 am

  Wat zielig voor die kat.. Maar wel goed dat jullie hem naar een asiel hebben gebracht. Logisch dat je niet zoveel kunt doen voor je blog, zeker als je ergens net werkt en moet wennen kost dat heel veel energie. Zielig dat je kat een blaasontsteking had, nooit leuk als er iets met je huisdier is… Hopelijk is het snel voorbij. 🙂

 • Reply
  Northflix
  03/06/2015 at 12:01 pm

  Arme kat! Ik ben helaas allergisch voor katten, anders had ik ook zeker een asielkat geadopteerd.

 • Reply
  Florentine
  04/06/2015 at 9:40 am

  Leuk om even zo’n update te lezen. En wat een onwijs schattige katten allemaal!!!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  05/06/2015 at 7:40 pm

  Zielig van die poes 🙁 Maar goed dat jullie hem/haar naar het asiel hebben gebracht. Dan krijgt ie hopelijk snel een goed en liefdevol thuis. Begrijpelijk dat je nu wat minder toe komt aan bloggen. Een nieuwe baan vreet veel energie! Hopelijk heb je het goed naar je zin. Wat zijn jouw katten mooi trouwens, wauw.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge