Mijn gezichtsanalyse bij de Yves Rocher!

Andere

Tijdens de dag van de klant op 24 september ging ik naar de Yves Rocher in Brugge. Ik had een cadeaubon gekregen van collega’s voor mijn verjaardag en ik zou hem volledig opsouperen. Toen ik aan de praat was met iemand van de winkel vroeg ze mij of ik een gratis Yves Rocher huidanalyse zag zitten. Daarna zouden ze mij aanraden welke producten het best bij mijn huid zou passen.

De medewerkster hield een witte machine (30 cm lang ofzo) tegen mijn wang om de elasticiteit en hydratatie te meten. Ook keek de machine naar verstopte poriën en naar hoe goed de huid verzorgd was diep vanbinnen. Ook kreeg ik te horen hoe vettig mijn T-zone was en wat ik daaraan kon doen.

Yves rocher huidanalyse

Benieuwd naar mijn resultaten? Kijk snel verder!

Na een aantal minuten kwam dit resultaat er uit:

Ik heb droge huid. Ik zou in principe ook nog kunnen kijken voor producten voor de normale tot droge huid. Producten voor enkel de normale huid zijn niet meer voor mij.

Mijn huid is enorm goed gehydrateerd, ik zou in principe niets beter kunnen doen. Ik drink veel water en gebruikte Clinique Dagcréme voor een droge huid dus ik kan wel zeggen dat deze crème dus heel goed zijn best deed.

Mijn huid ziet er niet zo gezond uit als ik dacht. Ik heb veel onregelmatigheden en verstopte poriën onderhuids waardoor mijn gezicht niet zo glanzend is als ik zou willen. Dit kan verholpen worden door te scrubben (blijkbaar scrub ik te vaak) en daarna met een aanvullend maskertje mijn gezicht een keer per week te verzorgen.

Ik moet vaker oogcrème gebruiken wil ik lang genieten van rimpelloze jaren. Ze heeft me aangeraden om ook mijn tijd te nemen om met draaiende bewegingen de oogcréme aan te brengen. (ik heb een tube met bolletjes aan de applicator) Zeker 2 keer per dag aanbrengen en zachtjes deppen met de vingers.

Ik werd ook aangeraden welke producten ik het best kan gebruiken. Er werd mij de Hydra Végétal lijn aangeraden omdat dit de speciaal is ontworpen voor de droge huid.

Dit is nu mijn nieuwe skincare routine:

’s Morgens:

 • Reinigen met de Hydra Végétal reinigingsmelk
 • Hydra Végétal micellaire water gebruiken als tonic
 • Oogcrème (Ik heb nog eentje van de Elixir 7.9 lijn die ik kan combineren) aanbrengen en zachtjes deppen met de vingers
 • Hydra Végétal dagcrème  (kan ook als nachtcrème gebruikt worden).

’s Avonds:

 • Demaquilleren met de Bioderma Micellaire water
 • Reinigen met de Hydra Végétal reinigingsmelk
 • Hydra Végétal micellaire water gebruiken als tonic
 • Oogcrème (Elixir 7.9) aanbrengen en zachtjes deppen met de vingers.
 • Nachtcrème (Elixir 7.9) aanbrengen

1 x per week:

 • Gezicht scrubben met de fijne scrub
 • Gezichtsmaskertje aanbrengen na het scrubben zodat de product goed in de onderste lagen van de huid trekt

 

Ik kan iedereen een huidanalyse aanraden. Ik weet niet hoeveel zoiets kost in het instituut van Yves Rocher omdat ik dit gratis kon doen ter gelegenheid van de dag van de klant. Mijn gezichtscréme was op en ik was niet zo tevreden van de producten die ik staan had dus kocht ik een volledige nieuwe skincare routine. Door die analyse kun je nadien aan een ‘nieuwe start’ beginnen wat betreft gezichtsverzorging omdat je weet dat je producten mee hebt die aan jouw huid zijn aangepast. Gedaan met twijfelen of met risico’s nemen. Hoe tof is dit?

Ik laat jullie zowieso weten hoe goed mijn huid reageerde op mijn nieuwste Yves Rocher producten binnen enkele maanden!

 

Hebben jullie al een Yves Rocher huidanalyse laten doen? Was dit ook zoiets gelijkaardigs of ging het er nog anders aan toe?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Jolanda
  29/09/2016 at 8:17 am

  Altijd fijn zo’n huidanalyse, al moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit zo verrast ben wat eruit komt. Meestal is dit iets wat ik wel weet

 • Reply
  Miss
  29/09/2016 at 10:14 am

  Ik wist niet dat ze daar huidanalyses doen, ben benieuwd geworden! Ik ga daarvoor zeker ook eens achter vragen bij yves rocher! Ook fijn dat je zo aangepaste proberen kreeg!

 • Reply
  Jessica J.
  29/09/2016 at 10:59 am

  Oh, interessant. Ik zou dat ook eens ergens moeten laten doen, want voor hetzelfde geld gebruik ik niet de juiste producten voor mijn huidtype… Ik gebruik nu maar gewoon producten voor de vette huid omdat mijn T-zone zo glimt, maar misschien verergert dat het probleem alleen maar.

  • Reply
   Delphine
   09/10/2016 at 9:30 pm

   Mijn T-zone is ook vettiger dan de mijn wangen maar toch heb ik geen vettie huid. Zeker eens laten doen als je kan want dan kan je direct voor een langere tijd de perfecte producten gebruiken (en minder geld verspillen!)

 • Reply
  Joke
  29/09/2016 at 11:05 am

  Zelf had ik die hydra vegetal eens meegekregen als staaltje. Ze ruikt heel lekker en m’n huid ‘voelt’ inderdaad wel strak aan. Het enige minpunt, en daarom zou ik het nooit dagelijks gebruiken, is dat ik er kleine witte bolletjes van op m’n huid krijg. Dezelfde reactie krijg ik bij de b&b creme van yves rocher. Ik ben wel heel erg tevreden van hun dagcreme voor gevoelige huid, die is zeer licht en echt heel schappelijk van prijs! Ik ben benieuwd naar jouw latere bevindingen van deze producten, misschien probeer ik die elixir ook eens uit :-).

 • Reply
  Elisa
  02/10/2016 at 10:37 pm

  Super interessant! Ik zou ook wel eens zo’n diepgaande huidanalyse willen laten doen, wie weet gebruik ik wel compleet de verkeerde producten? Ben benieuwd of je na verloop van tijd verschil gaat merken met de nieuwe routine die je nu hebt!

  • Reply
   Delphine
   09/10/2016 at 9:28 pm

   Ik merk wel dat mijn huid nog steeds even rood is maar wel meer gekalmeerd is meer straalt. Ik krijg ook vaak complimenten dat ik er erg fris uitzie in mijn gezicht. En dat na 10 dagen! Zeker eens doen als je de kans hebt.

 • Reply
  Eline
  05/10/2016 at 2:03 pm

  Lijkt mij ook heel interessant om eens te laten doen… ik ben alleen niet zo gek op de productjes van Yves Rocher 😉

  • Reply
   Delphine
   09/10/2016 at 9:28 pm

   Ik vroeger ook niet, maar nu ik wat ouder ben (moet me horen..) neemt mijn huid de producten wel gemakkelijker op.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge