Pijn lijden met de Kruidvat ontharingsstrips.

Bodycare

Laten we vandaag eens praten over iets waar niet elke vrouw graag over praat : de bovenlip ontharen!
Het gebeurt stiekem in veel badkamers maar onze vriendjes hoeven dit liever niet te zien en niet te weten. Heb ik gelijk?

Ik onthaar mijn bovenlip amper (het is nu niet dat ik een zichtbaar snorretje heb ofzo), maar ik weet dat het mooi en verzorgd is voor mijn eigen foto’s op mijn blog. In de naam van alle beautyblogsters heb ik afgezien, gezwoegd en mezelf volledig vrijwillig gemarteld. You can thank me afterwards ladies. Wij willen zonder haar op ons bovenlip de zomer in please.

strips kruidvat

In de winkel heb je verschillende mogelijkheden maar ik wilde de korte pijn. Ik zet niet graag een pincet op mijn bovenlip en wax vind ik nog een brug te ver dus ik koos de Kruidvat ontharingsstrips. Deze hebben mij 2.99 EUR gekost voor 20 strips en 4 nabehandelingsdoekjes. Ik kon ook kiezen voor Veet maar ik wilde de goedkoopste oplossing.

strips-kruidvat

De strips zien er hetzelfde uit als andere merken. Ze hebben een aangepast en klein formaat zodat je je bovenlip makkelijk kunt ontharen. Ik moet toegeven dat ik deze strips al veel dikker vind dan de strips van Veet. Ze liggen nogal lomp op je bovenlip. Je wrijft de strip warm tussen je handen en na een aantal seconden trek je de strip voorzichtig uit elkaar. Daarna plak je de strip op je volledig gereinigde en ontvette bovenlip en trek je het er met je haargroei mee af (je hebt een volledige uitleg op je gebruiksaanwijzing, ik raad je aan het te lezen als je voor het eerst je bovenlip gaat ontharen). Als het goed is heb je dus je haar mee…

Wat bij mij niet echt het geval was. Ik merkte best weinig resultaat. Er hing ook amper haar op mijn strip (ik wil jullie de foto’s besparen). Dus veel pain, no gain.

Nabehandelingsdoekjes

Gelukkig zijn er nabehandelingsdoekjes! Maar waarom zijn er altijd zo weinig? Hoezo 20 strips en 4 doekjes? Op de foto zie je er maar 3 want ik had al eentje gebruikt. Ze helpen je om de huid te kalmeren na het ontharen. Deze doekjes bevatten vitamine E maar ik heb geen idee of het effectief iets uitmaakt of niet. Ik weet wel dat het zalig is om deze doekjes over je huid te smeren. Ze voelen redelijk hard aan maar geven heel erg veel balsem af. Mijn huid voelt nadien heel erg vettig maar je voelt de tinteling verdwijnen.

Door het gebruik van deze doekjes voorkom je over het algemeen uitslag of roodheden nadien. Als je doekjes op zijn kun je babyolie gebruiken of huidolie zonder alcohol. Maar ik gebruik toch liever alles van hetzelfde merk als ik zoiets doe.

Ben ik tevreden? Niet echt. Ik denk dat ik de volgende keer de Veet variant probeer. Ik weet dat de strips van formaat ook fijner zijn dus al veel gemakkelijker in gebruik. Ik heb pas echt resultaat als ik 2 strips op 1 plek gebruik, wat eigenlijk niet zo goed is. Dus om mijn gevoelige huid te beschermen ga ik deze niet opnieuw kopen. Het is wel positief dat ik nadien geen last heb van roodheid of uitslag.

Gelukkig is het maar 3 EUR dus ben ik niet veel kwijt. Over het algemeen ben ik tevreden over Kruidvat merken maar dit product doet het niet zo goed.

Hoe ontharen jullie je bovenlip? Ook met deze Kruidvat ontharingsstrips of liever Veet? Strips of wax? Let me know!

 

En vergeet me ook zeker niet te volgen op mijn Bloglovin of Instagram.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Sarahdise
  15/05/2015 at 7:01 am

  Oei tegenvaller dus. Ik doe pincet, maar mocht je iets goeds tegenkomen do share! 🙂

 • Reply
  Marleen
  15/05/2015 at 8:14 am

  Leuke review! Ik heb gelukkig helemaal geen haren op mijn bovenlip dus gelukkig hoef ik niet met die strips aan de gang, haha. Lijkt me pijnlijk!

 • Reply
  Nesrin
  15/05/2015 at 8:38 am

  Ik gebruik altijd een scheermesje.

  Haha. Grapje. Ik laat het altijd harsen.

 • Reply
  Esther
  15/05/2015 at 8:43 am

  Oh meh dat is ook wat! Pijn leiden zonder resultaat, bah! Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit gedaan en bij mij is het ook echt niet zichtbaar haha. Ik hoop voor je dat die van Veet wel werken. En idd zo raar dat je 20 strips krijgt en maar 4 doekjes, WHY!? Liefs

 • Reply
  beautifulday4makeup
  15/05/2015 at 9:24 am

  Jammer dat het niet zo goed voor je werkt

 • Reply
  Kim
  15/05/2015 at 9:40 am

  Ah dat lijkt me zo pijnlijk! Ik heb weleens mijn benen geprobeerd. Toen ik eenmaal de strip op mijn benen had, durfde ik het er niet meer af te halen. Moest een vriendin doen, haha.

  Ik heb allemaal lichtblonde haartjes, ach ik laat ze gewoon staan..

 • Reply
  Ellen
  15/05/2015 at 10:05 am

  Jammer dat ze niet werken. Ook vreemd dat er maar 4 doekjes bijzitten..

 • Reply
  Kirsty
  15/05/2015 at 3:44 pm

  Wat vervelend dat het wel pijn deed maar niet echt veel resultaat gaf! Ik heb de haartjes boven mijn lip nog nooit weggehaald en durf dat eigenlijk ook niet zo goed haha, maar dat komt doordat mijn oma het met een scheerapparaat deed en je bij haar daardoor op een gegeven moment echt stoppels kon zien. Gelukkig heb ik niet zoveel haartjes en zijn ze door hun lichte kleur nagenoeg onzichtbaar, dus ik vind het wel best zo 🙂

  • Reply
   Delphine
   16/05/2015 at 11:36 am

   Die dikke zwarte stoppels zijn echt de horror. Ik was daar vroeger ook zo bang voor!

 • Reply
  Petra
  15/05/2015 at 6:06 pm

  Ohhhhh My, meid! wat een nare toestand, zelf heb ik weinig beharing over mijn lichaam, ( het te weinig op mijn lichaam zit te veel op mijn hoofd) Ik ben dus een van de geluksvogels die echt weinig ervaring hier mee heeft en echt geen enkel advies kan geven

 • Reply
  Tamara
  15/05/2015 at 7:35 pm

  Wat balen dat het een tegenvaller is! Ik heb één keer een (half mislukte) poging gedaan om mijn benen te waxen, was voor mij ook niet voor herhaling vatbaar!

 • Reply
  Saraya
  15/05/2015 at 9:45 pm

  Wat jammer dat ze tegenvallen, ik heb het nog nooit gedaan omdat, ik vjnd dat je het niet goed kan zien de haartjes op mijn bovenlippen, wel ga ik om de 4weken mijn wenkbrauwen gaan waxen en het doet echt geen pijn en mijn wenkbrauwen blijven langer mooi 🙂
  X

 • Reply
  Shop It and Pop It
  16/05/2015 at 7:45 am

  Ontharing strips vind ik vreselijk! Ik heb hele lichte haartjes dus ik heb het nooit op mijn bovenlip geprobeerd! De schoonheidsspecialiste is voor je bovenlip meestal maar 8 euro.. en dan is het goed gedaan ook. Dus dat is mijn tip

 • Reply
  Mariëlle
  16/05/2015 at 11:41 am

  Autch ik ben hier niet zo van hoor, ik haat mezelf dan omdat ik mezelf pijn doe haha. Vind dat verschrikkelijk, maar ontharen is gewoon onhandig haha. Ik heb nu de allure kristalpad, maar daar moet ik nog echt mee oefenen!

 • Reply
  kim
  16/05/2015 at 11:54 am

  aii, jammer dat hij tegenvalt! Ik gebruik een soort ijzeren tangetje waarmee je draaiend over je huid gaat en dan trekt hij zo de haren mee. 🙂

 • Reply
  Jana
  16/05/2015 at 7:17 pm

  Brrr… Dat is ontzettend jammer! Die van Veet schijnen wel goed te zijn 😀

 • Reply
  Amber
  17/05/2015 at 11:59 am

  Oh, hoe stom! Bij mij werken zo’n ontharingsstrips ook niet, zelfs niet die van Veet 🙁 ik verwijder dus geen haartjes op mijn bovenlip, maar ik bleek ze wel.

 • Reply
  Rani
  17/05/2015 at 2:10 pm

  Jammer dat het niet goed werkt!

 • Reply
  Karen
  17/05/2015 at 3:11 pm

  Ik heb de Veet variant, maar ik gebruik meestal gewoon een pincet. Het wordt trouwens erger als je ouder wordt, heel jammer!

  • Reply
   Delphine
   17/05/2015 at 3:14 pm

   Moooh Karen je mag dat nog niet zeggen 😀

 • Reply
  Dina
  17/05/2015 at 5:37 pm

  Oeeh nee, dat lijkt me helemaal niets. Ik laat het altijd doen bij de schoonheidsspecialiste

 • Reply
  De Dotties
  17/05/2015 at 6:04 pm

  Jammer dat dit product wat tegenvalt. Meestal is Veet hiervoor inderdaad een goed merk!

 • Reply
  indian2day
  18/05/2015 at 10:09 pm

  Had nog geen ervaring met de strips van Kruidvat merk. Jammer dat ze tegenvallen, zou wel ideaal zijn voor dat prijsje. Ik haal de haartjes met een touwtje weg of soms harsen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge