Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Gezichtsverzorging

Iedereen heeft een ander huidtype. Sommigen zijn gezegend met een perfecte huid zonder enige irritatie of onzuiverheden en sommigen hebben dan weer pech met een erg vette huid en veel acné. Ik heb een redelijk gevoelige huid en heb dus een aangepaste verzorging nodig. (Ik kwam hier pas vrij laat achter omdat ik altijd rode vlekken had op mijn wangen en een jeukend gevoel op mijn voorhoofd na het reinigen).

Nu ik de juiste verzorging heb gevonden is het leven zo gemakkelijk geworden. Het hoeft trouwens ook niet duur te zijn! Speciaal voor iedereen met een gevoelige huid zet ik hier graag de producten die het best werken voor mij.

Mijn ideale producten voor een goede en zachte reiniging:

Gezichtsreiniger

Nivea Schuimende mousse:

Alriiight, mijn huid jeukt en prikt niet na het reinigen met deze gezichtsverzorging. Het is een mooie schuimende budgetproduct die zijn werk doet en nog eens heerlijk ruikt! Mijn gezicht voelt gezuiverd aan maar ik heb zeker nog een dagcrème nodig nadien om mijn huid een beetje te kalmeren.

Yves Rocher Reinigende melk:

Hier is er onlangs een review van verschenen dus de uitleg kunnen jullie daar uitgebreid lezen. Lang verhaal kort: dit product is heel erg zacht en reinigt zeer grondig. Aan te brengen met een watje maar ik vind het gemakkelijker om aan te brengen met mijn vingers. Je kan ook heel gemakkelijk je make-up verwijderen met dit product.

 Micellaire water

Wanneer ik geen make-up gedragen heb neem ik vaak genoegen met een micellair product en nadien nog wat water.

Bioderma: 

Dit is een geweldig item om in je badkamer te hebben en te vinden bij de apotheek. Hij is niet weg te slaan bij mij en ik heb er altijd wel eentje openstaan. Het is inderdaad waar dat hij goedkoper is in Frankrijk dan in België maar ik heb het er graag voor over. Hij verwijdert je make up als geen ander, reinigt en is enorm zacht voor de huid! Het is belangrijk dat je elke avond je gezicht reinigt en als je geen volledig ritueel wil doen, gebruik dan zeker een micellaire water om het vuil van uitlaatgassen, je eigen handen, gsm etc. van je gezicht te verwijderen.

Yves Rocher Sensitive Végétal 2-in-1.

Een product van Yves Rocher uit hun Sensitive Végétal lijn. Het is niet echt een micellaire water zoals Bioderma maar hij komt in de buurt. Wat het grote verschil is, is ten eerste de prijs (veel goedkoper dan Bioderma) en hij verwijdert mijn make-up totaal niet, ook al zegt Yves Rocher van wel. Hij is wel heel erg verzorgend en kalmerend voor de gevoelige huid. Hij plakt niet en geeft je huid een gezuiverd en fris gevoel. Deze werkt het best in combinatie met de reinigingsmelk van Yves Rocher. (Zie de foto hierboven.)

 gevoelige huid dagcremes

Dagcrème:

2 jaar geleden begon ik met het smeren van dagcrème. Sinds een halfjaar smeer ik ook oogcrème maar niet zo consistent als een dagcrème. Met een gevoelige huid heb je het probleem dat veel crèmes niet opgenomen worden in de huid. Ze blijven als een laagje op je huid liggen en als je met je vinger over je kaaklijn wrijft heb je soms “velletjes”mee. Dat is allemaal overbodige crème die niet is opgenomen. Zo weet je dus heel gemakkelijk dat een crème niet bij jouw huid past.

Oolaboo:

Sinds kort een goede aanwinst in mijn badkamer. Deze dag – en nachtcrème (al gebruik ik hem enkel voor overdag) zonder siliconen is volledig natuurlijk waardoor hij iets stroever uitsmeert. Dit mag echter de pret niet bederven want hij verzacht alle huidirritaties met zijn natuurlijke antioxidanten. Hij is best duur maar je krijgt wel kwaliteit! Mijn huid voelt niet zo zacht als wanneer ik een product met siliconen gebruik maar ik merk wel dat hij enorm lief is voor mijn gezicht.

Caudalie: 

Dit is een olie voor huid, haar en gezicht. Vooral in de zomer of wanneer mijn huid echt afgezien heeft gebruik ik het als dag- of nachtproduct. Het is een echt powerproduct en mijn huid is helemaal zacht en verzorgd. Ik merk dat wondjes iets sneller genezen en dat mijn huid terug zijn eigen kleur terugkrijgt wanneer hij iets fletser is. Wanneer je hem afspoelt blijft je huid nog steeds een paar uur heel zacht.

Unani:

Deze arme stakker is ook zeer recentelijk in mijn badkamer gesukkeld. Ik kreeg hem in mijn goed gevoel box en ben heel erg tevreden. Het is een witte, fijne crème die gemakkelijk uitsmeert en mijn huid heel zacht maakt. Van zijn “glow” merk ik niet veel maar hij voedt mijn huid zoals het moet. Ik mag dit product niet net onder mijn ogen gebruiken want de substantie is veel te voedend voor mijn dunne huid. Daar moet ik dan een oogcrème voor gebruiken.

Uiteraard zijn er nog heel veel alternatieven maar deze producten gebruik ik lang genoeg om te weten hoe ze mijn huid aanpakken. Zoals je merkt hoeft het niet allemaal heel duur te zijn, al zou je toch best investeren in een duurder product die meer kwaliteit garandeerd. Het gaat tenslotte over een crème die zo’n 12 uur op je gezicht blijft zitten. Welke producten gebruiken jullie voor de gevoelige huid?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mjay
  17/05/2016 at 8:23 am

  Hier nog iemand met een gevoelige huid :-)! De Nivea reiniger zit even wat dieper in mijn kast maar ik vind hem ook erg fijn. Eind deze maand ga ik richting Frankrik en wil dan de befaamde Bioderma meenemen ^^ Fijn artikel!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  17/05/2016 at 9:27 am

  Ik vind dat de producten (die ik getest heb) van Oolaboo ook lekker ruiken 🙂

 • Reply
  Agneta
  17/05/2016 at 11:34 am

  De nivea foam gebruik ik ook en vind ik ook erg fijn. Wat je zegt over een dagcreme gebruiken om de huid nog wat te kalmeren herken ik wel.

  De producten van Yves Rocher heb ik ook nog liggen om te testen, ben er erg benieuwd naar, vooral omdat jij zegt dat het niet alles goed verwijderd.

  Erg leuk artikel!

 • Reply
  Jolanda
  17/05/2016 at 12:12 pm

  Ohh die Nivea reinigingsmousse! Toptoptop!!

 • Reply
  Saraya
  17/05/2016 at 7:25 pm

  Leuk artikel, de producten van Yves rocher vind ik ook erg fijn en ik gebruik dan ook altijd de reinigingslotion van Yves rocher 🙂
  X

 • Reply
  Miss
  18/05/2016 at 1:19 pm

  Leuke artikel! En die nivea reinigingsmousse vind ik echt top!

 • Reply
  Sam
  26/05/2016 at 2:14 pm

  Die nivea mousse cleanser is idd heel prettig, gebruik m ook erg graag! Heb zelfs ook een hele gevoelige huid, is altijd lastig om de juiste producten te vinden, handig artikel! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge