Yves Rocher Végétal voor de gevoelige huid!

Gezichtsverzorging

Sinds een jaar ben ik veel wijzer geworden wat betreft mijn huid. Ik heb geen vet huidtype, een beetje gemengd maar voornamelijk heel erg gevoelig. Ik heb al gauw een trekkerig/jeukend gevoel op mijn voorhoofd als ik een iets te agressief product gebruik en mijn wangen staan heel erg rood nadien.

Toen ik bij Yves Rocher langsging in Brugge werd ik geadviseerd door een verkoopster en dit kwam er uiteindelijk uit!

CSC_9739

Ik ging voor de kalmerende reinigingsmelk en micellaire reinigingslotion 2-in-1. Maar wat maakt hen speciaal?

Yves Rocher Sensitive vegetal

De reinigingsmelk is een zachte en kalmerende make-up verwijderaar. Tegelijkertijd wordt je huid gehydrateerd en krijg je een zachte huid. Ik heb enkel een Nivea gezichtsreiniger en een klei van Lush dus ik wilde wel eens veranderen.

Je brengt de melk aan op een watje en masseert het zo op je gezicht. Ik breng het aan met mijn handen. Ik vind dat ik gemakkelijker over mijn gezicht kan wrijven op die manier. Nadien gewoon uitspoelen en dat is dan ook weer gedaan! De geur is wel zeer speciaal. Het doet me denken aan planten (hij bevat Siegesbeckiablad, die goed is voor de huid) maar de geur is niet zo uitnodigend. Toch houdt het mij niet tegen.

Yves Rocher vegetal sensitive

De micellaire lotion was ik eerst niet van plan te kopen omdat ik toch al Bioderma heb maar ah well. De verkoopster was zo goed dat ik wel verplicht was die lotion ook te kopen!

Let op, deze micellaire lotion is geen make-up remover zoals je het gewend bent van Bioderma. Ik gebruikte het eerst om make-up te verwijderen en ik merkte dat er niet veel make-up afkwam. Deze micellaire water gebruik ik voornamelijk om de laatste restjes zeep en make-up te verwijderen na het reinigen, zodat alles volledig gereinigd is. Ik breng de lotion aan met een watje en ben enorm blij met het resultaat. Ik merk wel dat het een heel klein beetje plakt op mijn gezicht nadien, maar dit trekt uiteindelijk na een minuutje of 5 (gelukkig) weer weg.

CSC_9735

Op de achterkant staat er dat je zowel ’s morgens als ’s avonds kan reinigen met de lotion maar dat is toch teveel van het goede. Ik gebruik het maar 1 x per dag net voor het slapen gaan. ’s Morgens heeft mijn huid voldoende met een dagcréme na het reinigen.

Dit is de 2e keer dat ik een gezichtsverzorging koop van Yves Rocher en ik ben nog steeds heel erg tevreden hiervan. Hij is goed voor mijn gevoelige huid en heel erg zacht. De reinigingmelk en micellaire lotion kocht ik voor 3.95 EUR per stuk omdat ze zoals gewoonlijk in korting staan. Dat is toch absurd weinig voor zo’n goede verzorging? Ik zou heel zeker eens de Végetal lijn van dichtbij bekijken als je eens in de buurt bent!

 

Wat vinden jullie? Kenden jullie dit al?

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Lonneke
  17/03/2016 at 8:59 am

  Ik heb ook een gevoelige huid en moet altijd voedende en zachte producten gebruiken. Ik kende deze lijn van Yves Rocher niet maar lijkt mij ook erg fijn.

 • Reply
  Iris
  17/03/2016 at 11:11 am

  Het is ook best moeilijk om er achter te komen waar je huid goed op reageert. Fijn dat deze producten je bevallen. Het micellaire water lijkt me fijn, goede prijs ook!

 • Reply
  Jana
  17/03/2016 at 12:13 pm

  Heb zelf nog geen skin care producten van Yves Rocher geprobeerd, maar jouw review maakt me wel benieuwd 🙂

 • Reply
  Jolien Nathalie
  17/03/2016 at 2:25 pm

  Wat een fijne review! Ik heb exact dezelfde producten gekocht als jij maar ik ben er helemaal niet tevreden over. Voor het eerst lees ik dat het micellair water eigenlijk heen makeup remover is, ik vind de naam inneens heel misleidend maar ik begrijp nu waarom het zo verschillend is van een ‘echt’ micellair water. De lotion trekt voor mij veel te snel in de huid, en verwijderd niet genoeg makeup, ik ben terug gegaan naar een reinigingsmelk van La Roche Posay, ook voor de gevoelige huid. De soothing mist van Yves Rocher Sensitive vind ik wel heel fijn, heb je die al geprobeerd? Ik breng hem graag aan juist voor ik mijn makeup doe 😀 Xxxx Jolien

 • Reply
  Saraya
  17/03/2016 at 8:50 pm

  Klinkt als fijne producten, ik gebruik ook skincare producten van Yves rocher :).
  X

 • Reply
  Heidi
  17/03/2016 at 9:02 pm

  Wat heerlijke producten zijn het meid.
  Ik koop meestal ook van deze merk.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  18/03/2016 at 5:27 am

  Met die korting erbij is de prijs echt heeeeeeeel aantrekkelijk, nice.

 • Reply
  Bianca
  18/03/2016 at 1:34 pm

  Klinkt wel goed, ik zou ook wel eens persoonlijk advies willen 🙂

 • Reply
  Laura - Essential Honesty
  19/03/2016 at 10:07 am

  Mijn mama zweert bij deze producten! Al jaar en dag (al van voor het zo heette denk ik) gebruikt ze de lijn voor gevoelige huid van Yves Rocher. Zelf niet zo’n fan van hun skincare, maar mama knows best hé 😉

 • Reply
  Kim
  19/03/2016 at 3:37 pm

  Yves Rocher heeft fijne producten! Ik heb de lijn voor een vette huid 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge