De frustraties van een krullenbol #1

Haarverzorging, Lifestyle

Nu weet ik weer waarom ik een kappersbezoek altijd uitstel.

Er zijn veel verschillende soorten krullenbollen, laat dit duidelijk zijn.

Er zijn dikke krullen, fijne krullen, pijpenkrullen, kleine krulletjes en golvende haren die als krullen gezien worden. Ik heb meestal een dikke pak ronde krullen en ben daar na al die jaren eindelijk gewoon blij mee. Ik gebruik ook al een jaar en 3 maanden geen stijltang meer en ik kan prima leven op die manier.
Moest ik een hond zijn, was ik een American Cocker Spaniel, kijk maar:

American_Cocker_Spaniel_black_sitting

Bron

Eigenlijk moet ik elke 6-8 weken naar de kapper. Ze werkt er met 10 medewerkers en ze zijn allemaal goed. Dus daar niet van… Maar waarom dit bericht? Wat gaat er nu elke keer opnieuw mis?

Om te beginnen had ik een kapster die ik nog niet eerder gehad heb en ik leg dus opnieuw uit dat ik krullen heb en mijn haar zo lang mogelijk wil houden. Geen probleem voor haar, ze knipt mijn haar en de coupe ziet er goed uit, maar dan….

Ze begint met de opmerking op een ietwat smoochy toon : Goh, je hebt wel heel weinig krullen dan als ik het zo zie?
Hier kan ik het van krijgen. Wat bereik je met dit soort uitspraken? Mijn haar is nat en je bent het al 10 minuten aan het doorkammen, vergeef me dat mijn haar niet krult hierdoor!

En elke keer opnieuw willen die kapsters ook zoveel mogelijk geld uit mij slaan en willen ze mijn haar gaan “föhnen”. Ik WEET gewoon dat geen enkele kapster er al in slaagde mijn haar te krullen met een haardroger dus weiger ik het altijd. (Kijken ze me altijd geschokt aan alsof ik een gierige vrek ben).
Dit keer had ik voor de verandering zo’n eigenwijs ding die zei ” Jawel, Ik ga het stylen!” …. Ja oké, ik geef het op, doe maar.

Opeens bleef het even stil stil en vraagt ze me “Doen ze dat meestal met een ronde kop op een haardroger of met hun vingers?” Ik kon haar meppen. Echt. Ik zeg haar “Ik weet het niet, want ik laat het aan de lucht drogen..” Zegt ze ” Oké ik ga mijn ronde kop halen!” En weg was ze. Dju zeg.

Uiteindelijk komt ze terug, begint ze mijn haar te drogen en zie ik haar een beetje twijfelen. Ze heeft uiteindelijk wel 3 volle minuten zitten prutsen in mijn haar en het zag er echt niet uit! Ik keek naar mezelf en lachte naar een half mislukte poedel in de spiegel. De ene kant krulde enorm en de andere kant was plat en stond alle kanten op.

Na 3 minuten was ze dus klaar en voila… Ze vroeg me zelfs niet eens of ik blij was met het resultaat want ze kon ook wel zien dat het op niets trok. Ik ben geen type om te gaan klagen. Het is altijd wel grappig om te zien dat die kapsters het proberen maar het gewoon niet doorhebben dat het echt niet werkt op die manier. De volgende keer ga ik het écht weigeren. Het kan me niet schelen dat ze me een gierige krent vinden omdat ik met nat haar naar huis ga!

Uiteindelijk, super onzeker omdat ik eruit zie als een poedel stapte ik 45 EUR lichter het kappersalon uit. Heb ik weer.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Kiss & Make-up
  10/03/2015 at 9:57 am

  Oh nee, wat een rotervaring zeg 🙁 Da’s nu al het tweede horrorkapperverhaal dat ik deze week lees… Ik ben meestal ook niet iemand die klaagt, maar eigenlijk zou je het in een situatie zoals dit wel mogen en zelfs moeten doen.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  10/03/2015 at 10:18 am

  Ooh arme. Meestal laat ik mijn haar ook aan de lucht drogen hoor. Ik vind het zonde om ervoor te betalen als ik erna toch niet meer weg moet 😉

 • Reply
  Karen
  10/03/2015 at 10:58 am

  Oooh frustraties bij de kapper. Zo herkenbaar! Ik heb er ook ooit een column over geschreven. Gelukkig heb ik nu al tijden dezelfde kapper en die is heel goed, dus die blijf ik trouw. Hij is een koning met krullen trouwens.

 • Reply
  kim
  10/03/2015 at 1:23 pm

  Ah vervelend! Op de voorgaande foto’s vond ik je haar echt prachtig!
  Zelf heb ik een mix tussen krullen en stijl haar. En eigenlijk noem ik het ook gewoon pluishaar.
  Aan de achterkant krult het heel erg, en links langs mijn gezicht is het helemaal stijl…
  Wat wel weer fijn is, is dat ik mijn haar heel snel krullend óf stijl kan föhnen.

 • Reply
  beautiesatwork
  10/03/2015 at 1:28 pm

  Krullen hebben is echt zo moeilijk 🙁

 • Reply
  Veerle
  10/03/2015 at 2:10 pm

  Ah, ik snap je helemaal! Ze knippen het bij mij ook altijd te kort terwijl ik duidelijk aangeef dat ik krullen heb en het er dus korter uitziet met krullen dan als het steil is. Heb zo’n hekel aan sommige kappers..

 • Reply
  naomilovesyou
  10/03/2015 at 3:11 pm

  Oh neeee wat een verhaal. Ik haaaaat sommige kappers. Ik snap niet waarom ze soms niet gewoon kunnen luisteren. Ik vind het vervelend om te klagen bij een kapper want op zich zouden ze goed moeten zijn in hun vak, maar ik heb ooit ook eens met echt minstens 5 foto’s dingen proberen uitleggen en ze zaten er niet een beetje naast, maar echt volledig. Zo frustrerend want je betaalt er echt wel wat voor.

  xo naomi @ Naomi in Wonderland

 • Reply
  alittleoflotte
  10/03/2015 at 4:04 pm

  Ik heb ook krullen maar zo’n ervaring heb ik gelukkig niet gehad.. Ik heb je trouwens genomineerd voor The Versatile Award: https://alittleoflotte.wordpress.com/2015/03/10/the-versatile-award/
  Hopelijk wil jij hem ook invullen 🙂

 • Reply
  indian2day
  10/03/2015 at 7:27 pm

  Aaahhh nee wat vervelend. Soms begrijpen kappers ons echt niet. Ik blijf het ook kappersbezoek ook uitstellen hoor, gewoon omdat ik bang ben dat ze het verpesten haha. Eigenlijk zou je één vaste kapper moeten hebben die weet hoe ze met je haar moet omgaan.

 • Reply
  beautycreatures1
  11/03/2015 at 7:20 am

  Wat erg seg! Kappers moeten echt eens leren luisteren en stoppen met telkens te blijven aandringen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge