Er moet mij iets van het hart.

Lifestyle

Ik ga nu eens lekker tegendraads doen, omdat het kan.

Overmorgen is het Valentijnsdag. (No shit!) Inmiddels is iedereen heerlijk romantisch vanalles aan het plannen en zijn er genoeg singles die stiekem geen zin hebben in morgen. Dat valt volledig te begrijpen want je kan er gewoon niet meer omheen.

Nu woon ik samen met mijn vriend en hij geeft totaal niets om Valentijn, dus doen we niets. Ik vond dit in het begin wat raar want tenslotte doet iedereen iets. Zo gaan veel mensen uit eten naar een overvol en veel te duur restaurant die voor de gelegenheid enkel een duur menu serveert, zo loopt iedereen overmorgen de bloemenwinkel plat voor een boeket rozen die ze 1x per jaar geven aan hun vriendin en ga zo maar door. Maar deze ochtend zijn mijn ogen opengegaan toen ik ontdekte dat die kleine dingetjes belangrijker zijn dan een boeket rozen op Valentijn.

12 liefde haar koude voeten opwarmen

Het klinkt cliché, maar het is veel belangrijker om het volledige jaar lief te doen tegen elkaar, in plaats van enkel op die ene dag..

Om een voorbeeld te geven; we wonen in een appartement, op het derde verdiep. Onze lift gaat heel traag en het is lang wachten tot de lift op je verdiep staat. Mijn vriend vertrekt een paar minuten eerder naar zijn werk en voor hij naar buiten gaat zorgt hij ervoor dat de lift terug naar het derde verdiep gaat, zodat ik niet moet wachten. Een superklein gebaar, maar hij denkt er gewoon aan. Ik kan natuurlijk de trap nemen, maar ik ben lui en hij weet dat ik ongeduldig ben en niet graag wacht.

liefde-is-180

Als hij al thuis is wanneer ik thuis kom dan staat de tafel al gedekt en heeft hij heerlijk gekookt voor mij,.. (Zeg hem alstublieft niet dat ik dit vertel aan jullie.)

Zo zijn er nog een aantal kleine dingetjes waarvan ik zeg “aaahw!” Al hoort hij het niet graag.

Dus voor de mensen die niets doen op Valentijnsdag, geen paniek want je hoeft ook geen geld te spenderen aan cadeautjes, die sommige koppeltjes maar 1 x per jaar aan elkaar geven.

Denk nu niet dat ik niet romantisch ben. Alles behalve. Ik ben zo romantisch dat ik kan huilen van de flaptekst van een romantisch boek ofzo. Bij wijze van spreken.

Liefde is gewoon zoveel meer dan dat. Liefde is kleine dingetjes doen die opvallen en gewaardeerd worden, liefde is het hele jaar door er zijn voor elkaar, liefde is doen alsof je stoer bent en helemaal niet graag knuffelt, maar stiekem wel graag betutteld wordt door die ander. Jaja, liefde is leuk, heel leuk. En we hebben daar geen speciale dag voor nodig,right?

Zo, dit gezegd zijnde ga ik weer van mijn zeepkist af en ga ik verlekkeren op alle zelfgemaakte valentijnskoekjes die ik zie passeren op jullie blogs!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Tania
  12/02/2015 at 3:40 pm

  Elkaar graag zien moet je elke dag van het jaar kunnen tonen en niet alleen op Valentijn

 • Reply
  Bibiane
  12/02/2015 at 5:56 pm

  Je hebt zeker groot gelijk! Ik vind bv de dag dat je samen bent veel belangrijker 🙂

 • Reply
  Karen
  13/02/2015 at 12:40 pm

  Je hebt helemaal gelijk hoor! Het gaat om de dagelijkse dingen. Valentijnsdag vond ik eigenlijk ook juist leuk toen ik single was en anonieme bloemen en kaarten kreeg, veel spannender!

 • Reply
  xLauratjj
  13/02/2015 at 7:35 pm

  100% gelijk 🙂 Mijn vriend is ook zo, maar soms ook niet! En dat hoort er nu eenmaal bij! De enige persoon die me ooit iets gegeven heeft voor Valentijn was een ongelooflijke egoïstische zak (blij dat ik daar vanaf ben!) dus in feite .. Nu al 4,5j going strong, zonder al die crap 🙂

 • Reply
  Beautyjuf
  14/02/2015 at 11:41 am

  Ik vind Valentijnsdag één grote commerciële ‘toestand’. Gelukkig vind mijn vriend dat ook 😉 Wees lief voor elkaar, het gehele jaar. Dus ja, ik sluit me aan bij jouw stukje.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge