Let’s get personal: Doe wat je gelukkig maakt!

Lifestyle

Laat ik eens persoonlijk worden met jullie. Jullie doen de moeite om mijn blog te lezen, ik doe de moeite om een zeer intiem stuk van mezelf bloot te leggen. Ik vertel jullie meer over een nieuwe en niet zo’n verwachte wending in mijn leven: Mijn ontslag en het gevolg daarvan.

Untitled

Soms heb je als blogger momenten waarop je barst van de inspiratie en waarop je supergoed kan vooruit plannen. Je hebt dan andere momenten waarop je leven een nieuwe wending neemt en waardoor je even geen tijd/zin hebt om iets te doen. Ik ben uit die periode aan het krabbelen!

Het begon een aantal maanden geleden. Ik zat niet meer lekker in mijn vel op mijn werk en twijfelde enorm om te stoppen met mijn job. Als je er echt niet meer gelukkig van wordt dan moet je iets anders zoeken vind ik dan. Na lange gesprekken en slapeloze nachten heb ik een punt gezet achter mijn werk. Ik dacht dat alles wel goed zou aflopen en dat ik snel ander werk ging vinden, maar voor ik het goed en wel besefte was mijn laatste werkdag om en was ik volledig werkloos, zonder uitkering.

Deze periode was voor mij ook een zoektocht naar wat ik nu eigenlijk wil gaan doen. Ik was niet van plan om elke job aan te nemen zodat ik toch terug geld had. Nee, ik zou zelf kiezen of ik ervoor wilde gaan of niet.

Elke week had ik wel een aantal gesprekken en soms belde ik zelf naar het interimkantoor om te zeggen dat ik liever die job niet aannam. Dat mag je ook doen hΓ©, je hoeft niet zomaar alles te aanvaarden want dan ben je binnen het jaar opnieuw weg. Je mag best kieskeurig zijn. Als ik tijdens mijn sollicitatiegesprek vertelde over mijn blog en te horen kreeg “Wij zijn een *…* bedrijf, wij verkopen geen zeep of shampoo”..Β Tja dan hoeft het voor mij ook niet.

Na een week of 2 thuiszitten (waar ik echt aan begon te wennen) had ik al veel werk in mijn blog gestoken en kon ik vanalles doen waar ik al heel lang geen tijd voor had. De sollicitaties waren aan het verminderen en ik had gemengde gevoelens over mijn ‘vakantie’. Ik had goede hoop maar ik kon niet volledig genieten van mijn vrije tijd want er hangt altijd wel een schaduw boven je hoofd. Wanneer ging ik weer geld verdienen? Ik woonde tenslotte samen met mijn vriend en bracht al een aantal weken niets meer binnen.

motivational quote

2 weken werden 3 weken en ik mocht op gesprek bij een nieuw interimkantoor. Ze had een goede vacature voor mij (had ik inmiddels al zoveel gehoord de laatste weken, terwijl ze precies niets vrij hebben het moment dat ik daar ben) en dus ging ik de volgende ochtend vol verwachting naar het kantoor.

Terwijl ik daar aan het wachten was op iemand die mij kon helpen werd ik gebeld en kreeg ik te horen dat ik de job waarop ik stiekem het meest gehoopt had gekregen had! Ik was echt heel erg blij dat ik een job kon doen waar ik volledig achterstond. Ik had wel nog 1 probleem, ik stond nog in het interimkantoor waar iemand mij ging helpen.

Je kan het hoogstwaarschijnlijk al raden. Met rode kaken ben ik naar de receptie gegaan om te zeggen dat de afspraak niet meer nodig was omdat ik werk gevonden had. Dat was een zeer ongemakkelijk moment voor ons allemaal. Geloof me. Uiteindelijk wilde die mevrouw toch nog eens praten met mij over mijn nieuwe en vorige job, wat het alleen maar ongemakkelijker maakte.

Vorige week maandag, na 4 weken thuis te zitten kon ik aan de slag en nu een week later heb ik nog geen minuut spijt van mijn vorige beslissingen. Ik heb mijn buikgevoel gevolgd en hulp gekregen daarin. Waarschijnlijk hebben jullie ook gemerkt dat ik een week niet actief was op deze blog en op jullie blogs. Na die eerste week was ik zo futloos ’s avonds door al die nieuwe informatie dat ik geen zin meer had om nog een paar uur aan mijn blog te werken. Ik wilde gewoon bij het lief in de zetel liggen en genieten van deze nieuwe wending.

Ik hoop dat jullie tot dit punt zijn geraakt met lezen en dus ook beseffen dat het niet erg is om je niet goed te voelen op een bepaalde plaats. Het kan geen kwaad om gewoon te denken ‘Fuck it, dit is niet meer voor mij’ en je leven in handen te nemen want je hebt maar 1 leven. Het kan ook geen kwaad om kieskeurig te zijn op een nieuwe job. Ik heb ook geen ontslag genomen om mij nadien op een job te storten waarvan ik in het begin al mijn bedenkingen bij heb en al weet dat ik sommige vaste taken niet graag ga doen. Het was niet gemakkelijk maar ik vertrouwde er op dat het goed ging komen. En zo geschiedde..

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Laura - Essential Honesty
  24/05/2015 at 7:29 am

  Ik vind het echt straf dat je het aangedurfd hebt! Echt, en top dat je voor die ene job bent blijven gaan! You go girl!

 • Reply
  Sarahdise
  24/05/2015 at 7:39 am

  Super dat je de stap hebt durven zeggen! Velen (zoals mezelf) zijn niet zo dapper πŸ™‚ Hoop dat je nieuwe job geweldig wordt! Succes!!!

 • Reply
  Beautyjuf
  24/05/2015 at 8:55 am

  Wat ontzettend knap dat je je eigen gevoel hebt gevolgd! Het is zo stoer om ‘nee’ te zeggen tegen een baan waar je niet achter staat. Tof dat je inmiddels een baan hebt gevonden. Ik wens je er veel succes en bovenal veel plezier!

  • Reply
   Delphine
   24/05/2015 at 6:57 pm

   Thx Marloes! Het is een sprong maar hij is het waard om te nemen!

 • Reply
  Annelies
  24/05/2015 at 9:19 am

  Super Fientje! πŸ˜€ Ik volg je daarin volledig! Je moet iets doen dat je graag doet! Het is tenslotte een groot deel van je leven… πŸ™‚ Pas als je werk niet als werken aanvoelt, kun je er gelukkig zijn en het met gemak volhouden!
  Knuffel! En toch wel een beetje fier op je! πŸ˜‰
  P.S. Wat is het dan geworden?

 • Reply
  Nesrin
  24/05/2015 at 10:19 am

  Ik vind het knap dat je eerlijk bent naar jezelf toe! Goed dat je naar jezelf luistert.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  24/05/2015 at 12:16 pm

  Ik vind het gedurfd dat je job opgegeven hebt, maar gelijk heb je. Als je het niet graag doet, moet je ht niet blijven doen!

 • Reply
  Tania
  24/05/2015 at 12:58 pm

  Knap dat je dat gedaan hebt. Ik voel me ook niet zo goed op mijn werk maar heb net een huis gekocht dus het is een beetje moeilijk om nu iets anders te gaan zoeken

  • Reply
   Delphine
   24/05/2015 at 6:58 pm

   Ja eens je al in zo’n stadium zit wordt het al lastiger. Ik had zoiets van ” Ik heb nog geen huis gekocht en geen kinderen, ik kan het nog.” Maar ik snap dat het niet voor iedereen evident is. Hopelijk wordt het voor jou snel beter!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  24/05/2015 at 4:38 pm

  Fijn om te lezen dat je het gevoel hebt de juiste beslissing te hebben gemaakt πŸ˜‰ Dat vergt ook moed! Hopelijk ga je het de komende tijd naar je zin hebben daar. Gefeliciteerd nog met je nieuwe baan.

 • Reply
  Florentine
  24/05/2015 at 9:16 pm

  Wat onwijs goed van je allemaal!!!

 • Reply
  Dymm
  24/05/2015 at 9:38 pm

  Ik ben heel blij dat je het gedaan hebt!
  Hopelijk bevalt het je allemaal want je verdiend het om gelukkig te zijn! Voor zover ik persoonlijk merk, heb je een goede beslissing genomen!
  De tijd die je zo thuis gezeten hebt, heb je tenminste je gedachten kunnen ordenen! Er zijn er niet veel die je het nadoen!

 • Reply
  beauties
  24/05/2015 at 9:43 pm

  Ik heb ook nog dat duwtje nodig πŸ˜‰

  • Reply
   Delphine
   25/05/2015 at 3:09 pm

   Ja inderdaad! Dat je er maar snel werk van maakt nu het nog allemaal gewoon kan!

 • Reply
  Michaela
  25/05/2015 at 6:43 am

  Super goed van je dat je de beslissing hebt genomen om te stoppen met je vorige werk. Als het echt jouw ding niet is, moet je knopen gaan doorhakken. Ik wens je super veel succes en plezier op je nieuwe werk πŸ™‚

 • Reply
  Karen
  25/05/2015 at 7:54 am

  Wat fijn dat het allemaal zo goed is afgelopen. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en goed dat je bent gestopt bij je oude. Het is precies wat je zegt; je moet doen wat je leuk vindt en dan komt alles van zelf wel op zijn pootjes terecht!

 • Reply
  Kathleen
  25/05/2015 at 9:59 am

  Amaai zeg! Super dat je er voor bent gegaan en toch nog relatief snel een nieuwe droomjob hebt weten te scoren. Zalig!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  25/05/2015 at 11:27 am

  Good for you! Je moet echt gaan voor ’t gene dat je gelukkig maakt! Don’t back off, never settle for second best!

 • Reply
  Northflix
  25/05/2015 at 11:51 am

  Eerlijk zijn naar jezelf toe is erg belangrijk!
  Inderdaad, je hebt maar 1 leven!

 • Reply
  Bibiane
  25/05/2015 at 1:22 pm

  Moest ik geen kind hebben zou ik nu meteen hetzelfde doen. Mijn werk is niet echt een droomjob….

 • Reply
  Kirsty
  25/05/2015 at 3:15 pm

  Wat een mooi en inspirerend artikel! Ik vind het ook superfijn voor je dat je nu een baan hebt gevonden die je wΓ©l leuk vindt, gefeliciteerd! πŸ™‚ Voor mij is het ook erg belangrijk om iets te doen wat ik leuk vind. Zo heb ik pas mijn bachelor Engels gehaald en eigenlijk wilde ik eerst daarna gaan werken, maar de leuke vacatures liggen niet voor het oprapen en toen kreeg ik een baan aangeboden die mij al niet heel leuk leek, maar ik wilde het toch proberen. Totdat ik het contract zag, want daar zaten nogal wat haken en ogen aan. Daardoor besefte ik mij dat ik momenteel gewoon niet veel kans heb om iets te vinden dat mij Γ©cht aanspreekt, dus heb ik gekozen om toch voor een master te gaan. Ik heb nu dan nog wel een lange vakantie, maar ik kan eigenlijk niet wachten totdat ik mag beginnen!

 • Reply
  Petra
  25/05/2015 at 6:11 pm

  Wat goed dat je je gevoel gevolgd hebt, en als het mogelijk kan ik iedereen alleen maar adviseren dat ook te doen, Jammer genoeg zijn een heleboel mensen helemaal niet ( meer ) in de positie om dat te kunnen doen, omdat ze veel ( soms veel te veel ) verplichtingen op hun schouders hebben genomen En hebben zij zichzelf helemaal vast gezet daar door en dat zorgt dan ook vaak weer voor een hoop onvrede………..Gefeliciteerd met je nieuwe baan…Ik kan mij heel goed voorstellen dat je er ontzettend blij mee bent..
  groetjes en een dikke knuffel, Petra

 • Reply
  peggytimmermans
  28/05/2015 at 10:28 am

  Super dat je je buikgevoel gevolgd hebt! Het is niet makkelijk om dat te doen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge