Estetika beurs herfst 2018

Bodycare, Gezichtsverzorging, Make-up, Manicure

Wat een prachtig weekend hebben we gehad. Ik weet niet hoe het zit bij jullie maar ik werd helemaal gelukkig van de laatste herst zonnestralen. 

Voor diegenen die het gemist hebben, dit weekend kon je de Estetikabeurs in Brussel bezoeken. Deze vakbeurs is een ontmoetingsplaats voor beauty professionals. Hier kun je kennis maken met de exposanten en de nieuwste trends op beauty vlak ontdekken. Denk maar aan make up collecties, manicure, gelaatsverzorgingen, laserbehandelingen, ontharingsbehandelingen en allerlei machines die ons leven net dat tikkeltje mooier kunnen maken. 

Ik bezoek de beurs meestal in het weekend en dit keer ging ik op maandag. Het beste kun je ’s morgens net bij openingstijd aanwezig zijn want vanaf 11u30-12h00 wordt het erg druk. Deze maandag was het een studentendag, ze hebben dus meer dan 3500 studenten die in de schoonheidssector willen werken ontvangen.

Meestal kijk ik een paar weken voor opening eens op de website naar de deelnemende merken. Zo voorkom je dat je een super interessant merk misloopt omdat je pas nadien ontdekt dat deze aanwezig was. Voorbereiding is alles ladies!

Hieronder alvast een paar foto’s van de standen waar ik het liefst naartoe ging. 

Pronails en LCN

Ik begin het liefst bij de stand van Pronails, die zich meestal pal aan de ingang bevindt. Vorige keren ging ik voornamelijk voor de gel polish, maar dit jaar ging ik voor nagellak. 
Helaas is er al best veel nagellak verdwenen op maandag en stond ik voor een aantal lege schappen. Het scheelt wel dat de DI tegenwoordig ook Pronails verkoopt waardoor ik de nieuwste collectie daar kan aanschaffen. Dit is goed om te weten als je zelf naar de Estetika beurs gaat. Probeer altijd de eerste dag te gaan. Als er een exclusief merk is (bijvoorbeeld NYX een jaar geleden) dan is alles vrij snel op. Voor gelpolish en gelnagels waren er wel nog genoeg zaken beschikbaar. Het is de ideale gelegenheid om extra nagelverzorging en vijlen aan te schaffen want meestal is er een speciale promotie van toepassing.

Na mijn bezoek aan Pronails passeer ik graag bij de LCN stand. Mensen die mijn blog al langer volgen weten dat ik graag LCN als nagellak gebruik. Ook gelpolish van LCN is een groot succes bij nagelsalons.

Paul And Joe

De tofste verrassing is toch wel deze unieke Paul and Joe advent kalender. Ps, de kalender miauwt als je hem opendoet en hij kost 86,00 euro. Paul and Joe is een elegant merk, opgericht in 2002 door Sophie Mechaly.  Paul And Joe verkoopt zowel make-up als kledij. De make up afdeling baseert zich op de Franse/Japanse schoonheid schoonheidsfilosofieën. De collecties zijn altijd enorm snoezig en vol met kattendetails. Deze lieve en vrouwelijke make up items zijn ideaal voor creatieve en liefhebbende dames.

Kijk eens naar deze enorm toffe en fotogenieke highlighter! Kunnen we even stilstaan bij het feit dat deze kat een hoedje op heeft! Die details zijn toch echt prachtig. 

Zoals jullie hierboven kunnen zien is deze collectie echt te leuk om zomaar te laten passeren. De producten blenden mooi in met de huid en de lippenstiften drogen je lippen niet uit.

Hebea professional

We zijn ook even gestopt bij Hebea professional. Daar hadden ze de Beauty to drink collectie. Dit gaat voornamelijk over gezonde vitamin water. Het merk is suikervrij en dus ook geschikt voor diabetes patienten. We konden proeven van de kleine glaasjes en ik vind het nu al jammer dat ik dit niet kende voor de zomer want dit is enorm verfrissend. 

Er waren 4 verschillende diva’s drankjes. Eentje om de rimpels te vertragen omdat je lichaam Vitamine Q of Q10 binnenkrijgt, er is eentje om je metabolisme op de starten, je immuniteit te versterken (deze heb ik geproeft, smaakt naar granaatappel) en eentje om je stress te verminderen. Dit laatste kan misschien wel handig zijn voor mij, stresskonijn die ik ben. We kregen een Collagen Skin Shot mee, een award winnende beautyshot om te drinken. Meer daarover later. Hier vinden jullie de site. 

Ik ga nog het een en ander uittesten en reviews online zetten. Hieronder alvast wat sfeerbeelden.  

Deze beurs was weer een succes. Ik ga alvast 23-24 & 25 maart 2019 in mijn agenda zetten voor de lente editie van deze beurs. Deze beautytour die we hebben gedaan werd georganiseerd door Sonar Media & PR. 

Zijn jullie geweest dit jaar? Wat vonden jullie de grootste publiekstrekkers?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Elke
  09/10/2018 at 3:42 pm

  Ik ben dit jaar jammer genoeg niet kunnen gaan… maar die highlighter ziet er wel mega schattig uit!

 • Reply
  Laura
  10/10/2018 at 11:23 am

  Ik ging gaan – mijn ticket en al was al afgedrukt – maar heb last-minute moeten afzeggen door ziekte.. Het was niet verantwoord om zo naar Brussel te rijden en anderen ziek te maken. Heb wel iets gemist blijkbaar .. Balen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge