Syntra West basis make-up ervaring!

Lifestyle, Make-up

Sinds eind april is mijn Syntra West basis make-up cursus afgelopen. Het begon veelbelovend in januari en 4 maanden later zat het er alweer op. Inmiddels ben ik dus geslaagd. Ik had jullie beloofd dat er een vervolg ging komen op mijn vorige blogpost in januari en belofte maakt schuld!

Vond ik de cursus de moeite? Is het zijn geld waard? Heb ik iets bijgeleerd en voornamelijk; welke materie hebben we gezien?

 Make up brushes

Eerst en vooral, de cursus was niet moeilijk. Allesbehalve zelf. Je begon iedere keer opnieuw met de basis en je deed er elke keer een stap bij. Dus je begon elke les met het reinigen van het gezicht en daarna ging je de foundation, poeder, bronzer, blush etc. aanbrengen. We deden het elke les opnieuw dus ik denk dat ik deze routine nooit meer uit mijn handen krijg. Nadat we klaar waren met de volledige make up look kregen we elk individueel feedback van de lesgeefster.

We leerden contouren, highlighter, blush aanbrengen op elkaar. Ik wisselde een aantal keer van model (en bracht soms een eigen model mee voor sommige onderdelen) dus je leerde met verschillende huidskleuren en –types werken, wat heel leerrijk was.

De ene les brachten we een model mee voor natuurlijke bruidsmake up en de andere les leerden we een smoky eye maken. We leerden verschillende technieken om oogschaduw aan te brengen zodat je elk oog kon opmaken. De lessen duurden van 19 uur tot 22.30 uur maar vaak hadden we iets vroeger gedaan. Het hangt er ook een beetje vanaf hoeveel tijd je nodig hebt om iemand op te maken.

Wat ik iets minder vond was dat we een inleiding verouderingstechnieken kregen waarin we zagen hoe iemand ouder werd gemaakt (zeer confronterend!) ) maar we hebben het zelf nooit geoefend. Het was beter om te oefenen voor je examens. Maar zo werd het af en toe wat langdradig ( omdat we dus constant hetzelfde deden). Ook de kleurenleer was een beetje te kort. We leerden hoe je een warm of koud persoon kon onderscheiden en zelfs welk seizoenstype iemand was, maar ik vond dat deze materie iets langer mocht uitgerekt worden. Ik heb niet het gevoel dat we het volledig onder de knie hadden.

 CSC_9168

Deze lippenstift bij mijn zus is het meest perfecte wat ik tijdens de cursus heb gedaan!

Heb ik iets bijgeleerd van deze cursus?
Ja toch wel! Mijn ooglooks zijn iets mooier en meer afgewerkt, mijn lippenstift is strakker aangebracht, ik kan een wing zetten bij iemand en ik heb ontdekt dat ik ondanks mijn roze wangen wel wat mag spelen met blush! Deze cursus heb je trouwens nodig om door te mogen naar de cursus voor gevorderden, waarvoor ik mij niet ingeschreven heb. (Ik ga eerst voor bedrijfsbeheer).

Die cursus was dus een hele leuke stap in de beautyrichting. Ook al heb je ervaring met make-up, toch gaan deze lessen je niet vervelen. Heeft het je overtuigd om zelf een cursus te volgen of heb je het al gedaan? Deel hier dan zeker jouw ervaring want ik er ben er zeer benieuwd naar!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Jolanda
  20/05/2016 at 7:51 am

  Wat leuk dat je zulke cursus gedaan hebt! Alleen jammer van dat ene puntje, maar fijn dag de rest je bevallen is. De lipstick ziet er ook echt geweldig mooi uit, goed gedaan!

  • Reply
   Delphine
   22/05/2016 at 9:39 pm

   Thanks! Ben er ook wel een beetje trots op! 😀

 • Reply
  Mjay
  20/05/2016 at 8:00 am

  Oh ik wist helemaal niet dat je visagie ook aan Syntra kon volgen! Ik heb mijn basis + gevorderden cursus gedaan bij de Wellness Academie in Hasselt. Kan het alleen maar aanraden 🙂 Ik ga zelfs in augustus beginnen met een volgende cursus omtrent visagie, aan dezelfde school.

 • Reply
  Saraya
  20/05/2016 at 7:17 pm

  Wat leuk dat je een curcus hebt gedaan, zou ik ook graag willen doen want dan leer je inderdaad wat bij 🙂
  X

 • Reply
  Jana
  20/05/2016 at 8:18 pm

  Ik ga volgend jaar Styling Artist volgen ben benieuwd, maar eerst hopen dat ik als schoonheidsspecialiste afgestudeerd geraak 😀 Deze opleiding klinkt ook tof! x

 • Reply
  beautifulday4makeup
  21/05/2016 at 10:40 am

  Ik denk dat je idd altijd iets bijleert van zo’n cursussen; Ik heb namelijk zelf ook zo’n opleidingen gedaan. Wat ik soms wel mis is dat er te weinig geoefend kan worden. Soms zou het handig zijn als de school voor modellen kan zorgen

  • Reply
   Delphine
   22/05/2016 at 9:40 pm

   Hier werd het goed opgelost door elkaar als model te gebruiken. Had je een uur en een half om te oefenen. Was wel genoeg want na zolang had ik er ook wel weer genoeg van :’).

 • Reply
  Kiss & Make-up
  21/05/2016 at 8:10 pm

  Wat goed dat het zo meeviel!

 • Reply
  Miss
  21/05/2016 at 8:35 pm

  Ooh, zeer leuk om te lezen! En aller eerst proficiat dat je geslaagd bent en ten tweede alvast veel succes met je bedrijfsbeheer toegewenst! Erg leuk om dit artikel te lezen, ben blij dat het meeviel voor jouw!

  • Reply
   Delphine
   22/05/2016 at 9:41 pm

   Bedankt! 😀 k ben beniewd of dat ook zo goed gaat bevallen. Ik weet nu al dat het heel wat saaier zal zijn dan visagie ^^

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  23/05/2016 at 4:58 pm

  Tof om te lezen en gaaf dat je zo’n cursus hebt gedaan! thanks for sharing liefs

 • Reply
  peggy timmermans
  26/05/2016 at 8:55 am

  Er zijn super veel opleidingen in ’t land maar de meeste zijn beknopt en gaan niet in op details of vergeten het ‘professionele’ aspect. Ik geef zelf les aan MUD, Make-Up Designory en heb eerst ergens anders lesgegeven, het niveau verschil is immens. Zelfs de docenten van MUD ondergaan een intense training in België met daarna een 12 daagse scholing in het buitenland, en dat merk je ook echt aan het leerplan. Als je voor jezelf wilt leren make-uppen zijn dit soort Syntra opleidingen ideaal, maar als je je wilt specialiseren zal je uiteindelijk toch verder gaan denk ik. Wel leuk dat het al bij al een fijne ervaring was en dat je toch dingen hebt bijgeleerd.

  • Reply
   Delphine
   29/05/2016 at 2:14 pm

   Hey peggy. Thanks voor de uitleg. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de trainingen van Mud omdat het eigenlijk altijd wel beter is om iets intensiever te leren dan 1x per week. Maar first things first. Ik ga deze reactie zeker onthouden.

 • Reply
  Astrid
  26/05/2016 at 10:59 pm

  Wat leuk dat je deze cursus hebt gevolgd. Lijkt mij ook heel leuk om eens te doen. Nu heb ik er helaas even geen tijd voor.

  • Reply
   Delphine
   29/05/2016 at 2:14 pm

   Tijd is hier ook een gekend probleem 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge