How to: Gelnagels zelf verwijderen!

Manicure

Ik merk dat meer mensen hun gelnagels zelf thuis willen gaan doen. Nagels opzetten is geen probleem, maar hoe haal je ze af?

Ik zal jullie stap voor stap uitleggen hoe ik dit heb gedaan, zodat de doe-het-zelvers onder ons een idee hebben!  Prepare for a looooong journey!

img_18521

Voor ik begin wil ik graag benadrukken dat je eigenlijk het best naar een nagelstyliste gaat. De kans zit erin dat je je nagels zal beschadigen. Daar geven ze je een speciale behandeling om je nagel ” sneller te doen genezen’ enzo, maar eerlijk gezegd denk ik dat je nagel zowieso beschadigd zal zijn. Aan de andere kant, niet iedereen wil nog eens betalen hiervoor (al is het wel zeker de moeite waard!) en trekken gewoon hun nagels af, omdat ze niet beseffen dat dit nog schadelijker is. Als je toch wat ervaring hebt met vijlen en je het echt zelf wil doen, is het beter om op verschillende websites te lezen hoe je het nu het makkelijkst zelf kan doen. Liever dit dan eraan gaan trekken of bijten!

You ready? Here we go!

Benodigdheden:
– Grove vijl (80/100 Hoe kleiner het nummer, hoe grover de vijl) en fijnere/zachte vijl (180/180)
– Nagel block polisher
– Bokkenpootje
– Nagelriemolie en eventueel nagelolie voor beschadigde nagels
– Nagelverharder

Stap 1: Vijlen!

Je begint met een grove vijl (Ik heb inmiddels een banana vijl van Pronails, lijkt mij het gemakkelijkst) de bovenste laag eraf te vijlen. Je vijlt van links naar rechts en daarna van boven naar onder. In het begin lijkt er maar geen einde aan te komen, maar eens je het kleur hebt weg gevijld gaat het snel!

img_18552

Ik vijl niet al het gel eraf. Ik laat nog een heel dun laagje op mijn nagel liggen. Zo voorkom je dat je ten eerste al te ver in je nagel gaat vijlen en ten tweede, dat je je nagel nog een beetje op lengte kan houden. Als al het gel eraf is, merk je direct dat je nagel zo dun en broos is, dat je wel genoodzaakt bent om het volledig af te knippen.

Uiteindelijk vijl ik alles effen, zodat er geen hoogteverschillen meer zijn. Vanaf je merkt dat je rode plekjes op je nagels krijgt raad ik jullie aan om te stoppen met vijlen op die plaats.

img_18581

Stap 2: Nail Block Polisher!

Na het vijlen gebruik ik de Nail Block Polisher om mijn nagels te gaan , ja inderdaad, ‘polijsten!’
Met deze nagel blok verwijder je de laatste losse velletjes/stukjes gel op je nagel. Dit mag gerust hard gepolijst worden. Als je pijn hebt tijdens deze stap, heb je te ver gevijld en raad ik je aan om deze stap over te slaan.

img_18571

Na deze stap voelen je nagels weer effen aan. Deze nagel blok kun je verkrijgen in de professionele ‘nagelstyliste winkels.’ of groothandels. Na deze stap, of er net voor kun je met een bokkenpootje je nagelriemen gaan terugduwen en overbodige velletjes gaan verwijderen, Indien nodig.

Almost there: Stap 3: Nagelriemolie!

Vanaf je klaar bent met het vijlen, polijsten en het bokkenpootje kunnen we aan de slag met nagelriemolie.
Je kan deze al in de Kruidvat kopen van Herôme, Essence of een ander merk.

Ik heb de Jean Marin Cuticle Oil aangekocht, waar ik gewoon tevreden over ben. Handig om het gebruiken en het ruikt wel lekker. Deze heb ik aangekocht in een groothandel.

Na deze stap voelen je nagels weer effen aan. Deze nagel blok kun je verkrijgen in de professionele ‘nagelstyliste winkels.’ of groothandels. Na deze stap, of er net voor kun je met een bokkenpootje je nagelriemen gaan terugduwen en overbodige velletjes gaan verwijderen, Indien nodig.

img_1862

Je kan eventueel nog je nagel inwrijven met een ” Exit Damaged nails” product van Hérôme, maar zonder dat product lukt het ook wel.

Nadat dit alles is ingemasseerd en ingewerkt, heb ik nog even de Herôme nagelverharder aangebracht op mijn nagels.

Voila, dit was een heel bericht. Nogmaals, als je niet zeker bent van je stuk, ga dan naar een nagelstyliste, puur om verdere beschadiging te voorkomen. Ik hoop dat jullie hier iets over hebben bijgeleerd en voorzichtig aan de slag kunnen hiermee.

Dit is nu trouwens hoe mijn nagels eruit zien. Ze zijn echt volledig om zeep, maar dat kon ik al raden toen ik vorig jaar aan de gelnagels begon.

img_1872

Een paar dagen hierna ben ik beginnen prutsen aan de gel en heb ik het er allemaal afgetrokken. Best tragisch en superslecht voor de nagel. Niet doen dus! Hoe verleidelijk het ook is.

Dit bericht kun je al eerder zijn tegengekomen, dit is een bericht van mijn vorige site, zie Hier. Ook op Choupchoup wil ik jullie graag blijven helpen.

Volg je mij al op Bloglovin?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Tania
  11/02/2015 at 8:34 am

  Heb zelf nog nooit gelnagels gehad maar vind het wel jammer dat je nagels kapot zijn erna. Zou eigenlijk niet mogen

 • Reply
  beautiesatwork
  11/02/2015 at 5:23 pm

  dat vijlen is een serieus karweitje hé 🙂

 • Reply
  Regine De Brouwer
  12/02/2015 at 7:18 am

  Prachtig resultaat ..niet gemakkelijk …

 • Reply
  Kiss & Make-up
  12/02/2015 at 11:03 am

  Oh ik dacht al dat dit me bekend voor kwam 🙂 Best een heel karwei.

 • Reply
  indian2day
  12/02/2015 at 11:03 am

  Ik vind gelnagels echt een drama. Het is prachtig om te zien maar slecht voor je nagels jammer genoeg. Ik was zelf een keer proefmodel voor me vriendin om gelnagels te laten zetten, had ze een dag later met aceton eraf gehaald. Ik heb een kleine trauma aan overgehouden, ik hou het maar op mijn eigen nagels hihih

 • Reply
  Karen
  12/02/2015 at 12:43 pm

  Dit is dus precies de reden dat ik nooit aan gelnagels zou beginnen….

 • Reply
  Bibiane
  12/02/2015 at 7:56 pm

  Oh my, het idee alleen al… Daarom neem ik gewoon gellak als ik nagellak iets langer wil. Heb hier echt het geduld niet voor. Of ik zou iemand moeten kennen die het voor mij doet, want daar kan ik me echt niet aan zetten… :s

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge