How to: Een goedkope gelnagelstash maken!

Manicure

Ik weet dat veel vrouwen zelf hun eigen gelnagels willen plaatsen. Het kost tegenwoordig al snel 40 EUR of meer per 3 weken om je gelnagels bij te werken. Zo heb ik uitgerekend dat ik iets meer dan 320 EUR betaalde om 6 maanden (!) gelnagels te hebben. Dat is toch absurd?

Het is natuurlijk heel mooi en glanzend en alles, maar tegenwoordig heb je geen diploma nagelstyliste nodig om zelf je nagels te doen. En je kan gemakkelijk zelf je materiaal kopen in groothandels. Nu zal ik jullie uitleggen hoe jullie het gemakkelijkst een eigen stash kunnen beginnen, zonder je volledige bankrekening te hoeven plunderen! Prepare for a looouunngg journey! 

Mijn eerste tip, die ik zelf heb toegepast is: zoek je materiaal in de juiste periode. Ik heb lang nagedacht en gezocht naar producten maar eigenlijk is de beste periode in september en oktober. Dan begint het cursusjaar terug en dan koopt iedereen een volledige kwalitatief goede set aan. Vaak kopen mensen die set alvorens ze beginnen aan de cursus want face it, we zijn gewoon te zenuwachtig en we willen het te snel.

Vaak ontdekken mensen dan dat ze eigenlijk geen tijd hebben, geen zin meer, het was een bevlieging of na een paar lessen ontdekken ze: het is niets voor mij, dus verkopen ze hun set. Geloof me, genoeg mensen maken dit mee, het is zeker geen schande. Zo heb ik tijdens mijn zoektocht in september een volledige tweedehands startersset van Pronails gekocht voor 50 EUR. Een meisje volgde dit enkel voor de French Manicure en eens ze het kon stopte ze de cursus en moest het materiaal weg.

Pronails

Ik hield de twee pro(fessio)nails producten. De Pro septic (cleansing voor handen en nagels, ideaal om de handen te ontsmetten) en de Clinilotion. (cleansing die ik voornamelijk gebruik voor penselen). Ik kocht zelf een pompje aan met nagellakremover zonder Aceton, een handbrush en een lijm voor de kunstnagels.

Pronails penselen

Ik hield de 2 grijze penselen en kocht 2 nieuwe aan. De metalen bokkenpoot / nagelriem verwijderaar had ik al.

Pronails buffer

Ik kocht ook 2 nailbuffers in de groothandel. Deze nailbuffers zijn nodig om de opgedroogde gel te egaliseren en terug glad te maken nadat je je nagel gevijld hebt.

Pronails primer

De tip blender & primer ( het etiket klopt op een of andere reden niet)  zaten in de set. De tipblender wordt gebruikt op de randen van de kunstnagel. De primer gebruik je op je nagelmaantje zoals ze het ook vaak noemen. Dit zorgt ervoor dat de gel goed hecht, maar je nagelmaantje mag niet nat zijn. Je brengt dus heel weinig primer aan. De Gloss & Go (links) kocht ik zelf. Dit zorgt voor een glanzende toplaag op je gelnagels. Verder had ik nog een grote voorraad kunstnagels en een professionele gelnagelknipper (bestaat dat woord?) in de set. Ik heb niet alles van de set gehouden want ik vond sommige producten niet fijn werken.

Bijvoorbeeld de builder die ik had uit de set van Pronails was te flexibel voor beginners en liep al gauw uit over mijn nagels. De colourgel voor French manicure was beschadigd en daardoor niet meer open te krijgen.. Dus ik heb enkele dingetjes vervangen maar wel heel veel geld uitgespaard doordat ik zoveel dingen niet moest aankopen. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe builder en nieuwe kleurtjes.

IBD builder gel

Voor de builder ben ik overgestapt naar IBD Gel. Ik hoorde van mijn nagelstyliste dat ze ofwel Pronails ofwel IBD gebruikte dus ging ik naar de groothandel. IBD builder gel is enorm sterk. De gel vormt zichzelf op je nagel, loopt niet uit en is makkelijk in gebruik. IBD wordt vaak gebruikt voor gescheurde of kapotte nagels.

Ik moet wel zeggen dat ik IBD een duur merk vind. Het is al gauw ongeveer 60 EUR voor een grote pot Gel Builder van 56 gram. En dat is net het product waarvan je veel nodig hebt. Dus ik kocht een kleiner formaat, 14 gr (links) voor 30 EUR en ik hield de tweedehands sites in de gaten. Toen kwam er een interessante deal: 3 potjes IBD voor 35 EUR. Het grootste formaat dat je kunt hebben, 56 Gram dus ik vloog er op had ruw weg 150 EUR uitgespaard.(!!)

Vanaf dan had ik genoeg builder en ging ik op zoek naar goede colour gel. IBD colour gel is echter te duur. 28 EUR voor 5 ml is echt niet normaal. In de Pronails groothandel (in Loppem , voor de West-Vlamingen) zit een goede. Ze hebben niet alle kleuren maar heel veel en de nieuwe collecties. Daar kwam ik er dus op uit dat het voor 5 ml maar 9.90 EUR kost. Say whuuut? De kwaliteit van de kleur is even goed als IBD en het kost 3x zo weinig! Als je het enkel voor jezelf doet heb je meer dan genoeg met 5 ml. De keuze was snel gemaakt. See for yourself:

Pronails colour gel

De 2 grotere formaten van 10 ML kosten 20 EUR. Ik ben helemaal gek op Hot Red, nr. 37 en dus heb ik direct een groter formaat gekocht. Ik verlang al naar nog warmer weer want dit is echt het leukste zomers kleurtje ever! Pronails en IBD zijn zowat de enige merken waarmee ik werk. Er bestaan er heel veel en ik ben er zeker van dat er ook echt goede producten tussen zitten. Zoals je op de foto kunt zien heb ik ook een Jean Marin kleurtje gekocht. Daar was ik niet tevreden over en die kost ook best veel. (rond de 20 EUR)

Dus, voor de mensen die niet heel mijn verhaal hebben gelezen: de do’s and don’ts:

Do:

– Tweedehands kopen op internet, liefst rond september-november

IBD Gel builder kopen

Pronails colourgel kopen – Wachten tot de solden om je UV lamp (36 Watt) te kopen.

Don’t:

– Te snel inschrijven voor een cursus nagelstyling. De kans is groot dat je nog voor aanvang van de cursus geen zin hebt er in of geen tijd meer hebt ervoor.

– Kant- en klare goedkope sets kopen van een onbekend merk. Vaak zijn het producten die niet Europees getest zijn of kwalitatief niet goed zijn zodat je je nagels om zeep helpt. Dit kan je nagel zelfs permanent beschadigen.

– In de groothandel direct een complete set incl. koffer en tafel en lamp kopen. Zeker als beginner weet je niet of je het leuk zal vinden. Het kan geen kwaad om klein te beginnen met enkele kleurtjes en enkele penselen. Als je een cursus volgt heb je natuurlijk geen keuze, maar als je enkel voor jezelf wil werken kan dit prima op je eigen tafel. 

Zo, ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen hierbij. Heb je nog vragen, aarzel zeker niet om mij aan te spreken en ik hoop jullie te kunnen helpen natuurlijk.(nogmaals: ik ben geen nagelstyliste! Ik wil julie gewoon informeren zodat jullie toch op zijn minst informatie hebben, want als je net zoals ik bent, zet je die kunstnagels toch gewoon zelf!) Moest je echt twijfelen of het iets voor jou is, kan het ook geen kwaad om eerst gewoon eens je nagels te laten doen door een nagelstyliste. Zo zie je ook hoe zij het doen.

Volg je me al op bloglovin?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  beautifulday4makeup
  25/03/2015 at 10:54 am

  Wat een goede tips!

 • Reply
  elinebinnerts
  25/03/2015 at 11:23 am

  handig, zeg!

 • Reply
  Bianca - Miss Langhaar
  25/03/2015 at 2:38 pm

  Leuke tips die je geeft! Komt inderdaad duur uit zeg. Ik heb dan wel geen gelnagels maar mijn kappersbezoekjes waren ook erg duur, ik kleur nu ook gewoon zelf mijn haar en het pakt nog mooier uit ook 🙂

 • Reply
  Karen
  25/03/2015 at 2:45 pm

  Hele goede tips Delphine! Ik ben zelf altijd van het om de twee dagen andere kleur lak, dus gelnagels is niet echt wat voor mij, maar ik vind het bij anderen altijd heel mooi!

 • Reply
  Saraya
  25/03/2015 at 10:11 pm

  Leuke tip 🙂
  Zelf gebruik ik liever gellak 😉
  X

 • Reply
  beautiesatwork
  26/03/2015 at 12:16 am

  like a pro 🙂

 • Reply
  Esther
  26/03/2015 at 11:29 am

  Ah goede tips! Ik heb zelf de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan en heb nog een set voor acrylnagels waar ik niks mee doe. Zoals je zegt is tweedehands kopen veel beter!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  26/03/2015 at 11:38 am

  Ah wat een handige tips!

 • Reply
  Marlies - GM&PB
  27/03/2015 at 10:06 am

  Goede tips zeg! Ik heb nog nooit gelnagels gehad, maar ik zou het wel graag eens uitproberen 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge