Mixcoco Gelish starterskit first try!

Manicure

Het is mogelijk dat je dit bericht al eerder hebt gezien op www.choupettista.com , daar het mijn oude site is die verdwijnt in maart.

Nu er de laatste tijd best veel vragen en opmerkingen komen, wil ik graag eens uitleggen hoe ik de Mixcoco Gelish aanbreng.

Ik was eigenlijk best tevreden van het merk, maar nu ik het na een lange tijd weer aanbracht en eens goed bekeek, begin ik een beetje te twijfelen. ( Ofwel komt het gewoon door de kleurtjes.)  Eerst en vooral, ik ben geen professional en heb geen cursus gevolgd. Ik heb het ook allemaal opgezocht op internet en het blad gevolgd.

Stap 1: Vijlen, nagelriemen terugduwen met een bokkenpootje.

img_0274

Het bokkenpootje heb ik gekocht in een groothandel. Ik ben de Kruidvat versies beu en ik ben enorm tevreden over deze. De nagelriemolie van Jean Marin is ook van een groothandel, maar deze stap is nog niet voor nu. Ik vijl ook lichtjes op de hoornlaag/oppervlakte van de nagel. Dit kan met een Nail Block Polisher of met een fijne, niet te grove vijl. Hierdoor zal de gelish beter blijven plakken. (de vijl die bijgesloten is vind ik persoonlijk te grof en doet pijn aan de nagel.)

Stap 2: Basic coat.

Dit is de laag die de basis legt op je nagel. Door deze laag bescherm je je nagel tegen verkleuring.

img_0263

Met deze laag houd je je vingers 4 minuten onder de lamp. Volgens het blad mag je dit 2 minuten doen, maar dit is voor mij absoluut niet genoeg.

Stap 3: Kleurtjeees!

Mijn zus is gek op roze. Dus ik breng een eerste laag aan op mijn zus haar nagels. Daarna houdt ze haar vingers 4 minuten onder de lamp.

Dan breng ik een 2e laag aan op haar nagels en houdt ze dit opnieuw 4 minuten onder de lamp.

Dit is haar favoriete kleur! Zoals jullie zien moet ik nog eens binnen de lijntjes leren kleuren, maar hey! Als je niets doet, kun je ook niet missen hé!

img_0271

Ik vind persoonlijk het kleur er wat goedkoop uit zien. Toen ik nog gelnagels had, waren de kleurtjes echt veel mooier en minder ‘ plastiekachtig’. Misschien kunnen nieuwe kleurtjes mij wel overtuigen.

Stap 4: Top Coat

Uiteindelijk breng je de topcoat aan op je nagels. Deze moet ervoor zorgen dat je je gelish niet kan beschadigen en houdt de kleur/gelish er langer aan. Hiervan breng je net zoals met de Base Coat een dunne laag aan en opnieuw houd je je vingers 4 minuten onder de lamp.

img_0268

Als afwerking (optioneel) kun je een reinigingslotion of ontsmettende alcohol kopen om met een watje over je nagels te gaan. Zo kun je die plaklaag (die je volgens het blad van Mixcoco niet zou mogen hebben) toch kwijtraken. Ik heb in Brugge in een groothandel deze Sanilotion gekocht en ik ben er tevreden mee.

Ter verzorging kun je nog de nagelriem olie van Jean Marin, die jullie eerder op de foto zagen gebruiken op je nagelriemen. Zo worden ze weer soepeler en kun je ze goed verzorgen. Ze zullen vast wel afgezien hebben.

En tadaaaaa. Zoals ik al zei moet ik nog leren binnen de lijntjes kleuren bij iemand anders. Dit is echt moeilijker dan gedacht. Je kunt de kleur goed zien en ik ben een klein beetje teleurgesteld door de kwaliteit. Het is niet zo mooi als ik had gehoopt of eerder heb gezien bij vrienden en collega’s.

img_0273

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge